Vučić i Dinkić sa predstavnicima kompanije Mubadala

Na sastanku sa kompanijom "Mubadala" razmotrena je saradnja u oblasti informacionih tehnologija i u konkretnim projektima, koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić istakli su  u razgovoru sa predstavnicima kompanije "Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je Vlada Srbije posvećena realizaciji svih zajedničkih projekata i da postoji velika podrška za saradnju dve zemlje, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

- Ovo je od strateškog značaja za našu zemlju. Vlada Srbije će dati punu podršku i prihvatiti sve uslove sa namerom da ubrzamo proces saradnje u oblasti informacionih tehnonologija - naglasio je Vučić u raazgovoru sa predstavnicima kompanije koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiji.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i konkretnim projektima koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu.

Prva faza je izgradnja centra za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, gde bi se zaposlili naši vrhunski naučnici i inženjeri, navedeno je saopštenju i istaknuto da bi samo investicija u projekat istraživanja i razvoja iznosila više stotina miliona dolara.

Drugi konkretan predlog kompanije "Mubadala" jeste izgradnja fabrike za proizvodnju sofisticarnih komponenti za avio industriju.

- Srbija je naša druga domovina. Nismo došli da postavljamo uslove, već da iznesemo predloge za partnerstvo. Došli smo da vam damo ideje i da vas podržimo. Tako rade pravi prijatelji - istakao je generalni direktor kompanije "Mubadala" Valed Ahmed Salim Almokarab Al Muhairi.

Tema sastanka bile su i investicije u domenu telekomunikacija, obnovljivih izvora energije, izgradnje gasnih elektrana, kao i u oblasti građevinarstva (hoteli, poslovni prostori i drugi rezidencijalni objekti), navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    1. avgust 2013 | 20:19

    Pazi kako se smeskaju, pao procenat za ekipu

  • mladen

    1. avgust 2013 | 21:05

    Nije mi bilo dobro kad videh one slike bivsih premijera,svi su obecavali bolje a nama sve gore...

  • Niko bitan

    1. avgust 2013 | 20:42

    A, koliki je moj deo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA