Štrajk radnika Simpa u Kuršumliji

Radnici su blokirali ulaznu kapiju preduzeća i nisu dozvolili ulaz nikome od zaposlenih iz uprave

  • 0

Radnici kompanije "Simpo ŠIK" u Kuršumliji danas su u potpunosti obustavili prozvodnju i stupili u generalni štrajk tražeći isplatu zarada.

Kako prenose Južne vesti, radnici su blokirali ulaznu kapiju preduzeća i nisu dozvolili ulaz nikome od zaposlenih iz uprave.

Radnici su danas uputili zahtev predsedniku opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću i celom lokalnom rukovodstvu, u kome traže da se njihovim predstavnicima omogući sastanak sa prvim potredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, od koga će tražiti da nadležni organi hitno ispitaju poslovanje kompanije "Simpo ŠIK".

Radnicima "Simpo ŠIK" u Kuršumliji plate kasne zato što je Poreska uprava blokirala račune kompanije zbog neplaćenih doprinosa u visini od oko 150 miliona dinara.

Iz rukovodstva kompanije još se niko nije pojavio kako bi se obratio ogorčenim štrajkačima, koji najavljuju i štrajk glađu ispred zgrade uprave.

Kompanija "Simpo" je najveći poreski dužnik u Srbiji sa dugom od oko 4,5 milijardi dinara.

(Telegraf.rs / Južne vesti / Biljana Roganović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA