Putar kamionom usmrtio kolegu!

Živoslava Savića (57), radnika Preduzeća za puteve "Požarevac", pregazio je kolega kad je kamionom krenuo u rikverc. Vozaču pozlilo posle tragedije

  • 1

Živoslav Savić (57) iz Turije kod Kučeva, radnik Preduzeća za puteve "Požarevac", poginuo je juče po podne u blizini Salakovca, kada ga je, krećući se u rikverc, pregazio kamion marke "iveko" kojim je upravljao njegov kolega Miroljub M. iz Šapina.

Do nesreće je došlo dok su putari radili na saniranju udarnih rupa na kolovozu magistralnog puta Požarevac-Kučevo. Kako smo saznali od nekih radnika, "glodalica" je skidala oštećeni asfalt sa kolovoza, a onda je trebalo da radnici lopatama ubace asfalt u kamion.

- Pošto smo utovarili skinuti deo asfalta u kamion, on je krenuo u rikverc, i vozač se oglasio sirenom kako bismo se sklonili. To smo svi odmah i učinili i nikako nam nije jasno kako se Živoslav našao na putu iza kamiona kad je ovaj krenuo u rikverc. Niko od nas nije ga tad video, niti smo čuli bilo kakav glas od njega - pričaju radnici.

Oni navode da je njihov kolega, vozač kamiona, bio u potpunom šoku kad je shvatio šta se desilo, pa su lekari Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na mesto nesreće, morali da mu daju injekciju za smirenje. Tek nakon toga rekao je kolegama da nikog u retrovizoru nije video i da je ispoštovao uobičajnu proceduru prilikom obavljanja tog rutinskog posla. Zato mu nikako nije bilo jasno kako se Živoslav stvorio u mrtvom uglu njegovog vidokruga.

Ubrzo je na mesto nesreće došla i uplakana supruga nastradalog Savića, sa njihovim unukom. Uviđaj na licu mesta obavili su pripadnici policije, osnovni javni tužilac i istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    2. avgust 2013 | 16:27

    To je krvav rad na ovom suncu, kod robovlasnka, bez plate po nekoliko meseci, nije čudo, verujte nije čudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA