ČEKA NAS PAKAO: Kuvaćemo se do sredine avgusta

- Maksimalna dnevna temperatura u sredu biće 38, četvrtak 39, a petak će sigurno ući u uži izbor za najtopliji dan u godini. Maksimalna temperatura tog dana biće malo iznad 40 stepeni - prognoziraju u "Meteosu"

  • 6

Srbiju čeka još jedan talas tropskih vrućina, u narednih desetak dana temperature će dostizati i 40 stepeni, pišu "Večernje novosti". Posle kratkog predaha od nesnosnih vrućina, tropsko vreme se na područje Srbije vraća u "velikom stilu". Već danas skala na termometru, u najtoplijem delu dana, pokazaće 34 stepena.

- Maksimalne temperature u petak kretaće se od 31 do 34 stepena Celzijusa, a minimalne od 14 do 20 stepeni - kažu za "Novosti" u "Meteosu", i dodaju da će u nadolazećim danima skala na termometru ići samo nagore. Meteorolozi za vikend prognoziraju veoma vruće vreme i temperaturu do 37 stpeni.

"Za vikend sunčano i vrućina sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni. Vrućine se nastavljaju i iduće sedmice, uz još toplije vreme sredinom sedmice", kažu u "Meteosu".

Do utorka će se zadržati oko 37 stepeni, a posle toga biće samo još toplije.

- Maksimalna dnevna temperatura u sredu biće 38, četvrtak 39, a petak će sigurno ući u uži izbor za najtopliji dan u godini. Jer maksimalna temperatura tog dana biće malo iznad 40 stepeni - prognoziraju u "Meteosu". Ovako toplo vreme će potrajati skoro do polovine avgusta. "Kratkotrajni lokalni pljuskovi mogući su tek posle 10. avgusta", kaže Branko Sparavalo iz "Meteosa".

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    2. avgust 2013 | 14:26

    Hell

  • alex

    2. avgust 2013 | 17:53

    pa nije fer...ja idem na odmor tek 12 avgusta....kakav sam baksuz pasce sneg... :-(

  • Markeđanii

    2. avgust 2013 | 16:50

    Ovo je ipak samo prognoza i nije tačna na duže od 48 sati. Što se pokazalo kao pravilo u zadnjih nekoliko godina..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA