Žandarmerija dobila novog komandanta

Novi komandant Žandarmerije je dosadašnji zamenik komandanta te jedinice Milenko Božović, saopštio je direktor policije Milorad Veljović

  • 3

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da će novi komandant Žandarmerije MUP-a Srbije biti dosadašnji zamenik komandanta te jedinice Milenko Božović.

- Božović će u narednih godinu dana obavljati tu dužnost na moj predlog - rekao je Veljović na konferenciji za novinare. Božović će na dužnosti komandanta Žandarmerije zameniti Bratislava Dikića. Veljović je kazao da je taj predlog danas izneo premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, koji se s tim složio.

Direktor policije je objasnio da je predložio Božovića za komandanta Žandarmerije na godinu dana jer je potrebno uraditi detaljnu sistematizaciju Žandarmerije.

- To je isuviše ozbiljan posao da bi se rešavao preko kolena - rekao je Veljović i naveo da će Žandarmerija biti ponos ove države, i policije pre svega.

Dikić je 17. jula smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije, nakon što je pripadnik tih jedinica osumnjičen za ubistvo dvojice mladića čija su ugljenisana tela pronađena u selu Ratković kod Rekovca.

Po zvaničnoj biografiji koju je dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Božović je u Žandarmeriji od 2003. kada je postao šef Operativnog centra Žandarmerije, a potom na kratko 2009. i pomoćnik komandanta jedinice, a zatim zamenik komandanta.

Policijsku karijeru je počeo 1984. u tadašnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, a od 1991. do 2002. radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u Priboju.

Božović je rođen 3. marta 1965. godine. Završio je Srednju školu za unutrašnje poslove u Sarajevu i Pravni fakultet u tom gradu. Pravosudni ispit je položio 1994. u Beogradu.

Novi komandant Žandarmerije je 2011. upisao doktorske studije na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Univerziteta Megatrend, u Beogradu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    3. avgust 2013 | 09:04

    Opet neki crnogorac, pa dokle vise?

  • nenad mirkovic

    3. avgust 2013 | 07:58

    bozovici veljovici,daj nekog srbina sve crnogorci

  • Milovan

    3. avgust 2013 | 22:06

    Moje čestitke novom komandantu. Inače potiče iz poštene i poštovane porodice u Priboju i oklini kakav je i sam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA