Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića, fizički radnik?!

Kako Telegraf saznaje, Pavle Opačić je fizički radnik angažovan navodno za adaptiranje kuće u Kragujevcu, koja je vlasništvo državljanke Crne Gore i u kojoj je uhapšen

  • 2

Novosađanin Pavle Opačić (35), koji je uhapšen u Kragujevcu, jer ga policija dovodi u vezu sa izvršiocem ubistva Nikole Bojovića, zapravo je fizički radnik, saznaje Telegraf.

On je priveden u akciji koja je počela hapšenjem i pretresima stanova u Kragujevcu.

Kako Telegraf saznaje, Opačić je fizički radnik angažovan navodno za adaptiranje kuće u Kragujevcu, koja je vlasništvo državljanke Crne Gore.

Opačić je uhapšen u toj kući, a kasnije odveden u kragujevačko naselje Palilula gde je pretresena još jedna kuća.

Milorad Veljović, direktor policije izjavio je za RTS da je akcija sprovedena u saradnji Uprave kriminalističke policije i žandarmerije.

- Lišen je slobode Pavle Opačić iz Novog Sada. On se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, koje je izvršeno 29. aprila u Beogradu. Da li je lice koje je lišeno slobode direktno vezano za ubistvo ili jedan od učesnika u svemu tome, policija Srbije u saradnji sa policijom Crne Gore proverava, rekao je Veljović dodajući da se sada proverava odakle uhapšeni Novosađanin u Kragujevcu i ko mu je pružao logistiku.

Tek će dalja istraga pokazati da li uhapšeni samo doveden u vezu sa izvršiocem ubistva Nikole Bojovića ili je direktan izvršilac. U policiji kažu da Opačić "ipak nije ključni lik cele priče".

- Kragujevačka policija imala je zadatak samo da tokom pretresa asistira kolegama iz Beograda. Tražene su kartice mobilnih telefona i drugi dokazi o kretanju i kontaktima osumnjičenog, ali ne samo njega. Hapšenje i pretresi imali su za cilj da se ispitaju kragujevačke veze osumnjičenih za ubistvo Bojovića. Proveravaju se neki "repovi" koje kriminalci u ovom gradu imaju- kaže sagovornik Telegrafa.

U Kragujevcu tokom hapšenja i pretresa nije bilo automobila pod rotacijom i grad nije bio opkoljen policijom jer se ovakve akcije rade tiho i sprovode ih operativci u civilu, kaže sagovornik Telegrafa iz lokalne policije.

Milorad Veljović, direktor policije, rekao je da cilj ove akcije nije samo otkrivanje izvršioca ubistva Bojovića, već i drugih na području Crne Gore i Srbije, ali da ima za cilj i sprečavanje moguće likvidacije pripremane u obe države.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    3. avgust 2013 | 00:37

    Pa niste valjda mislili da je profi ubica!? Ispalio20 metaka iz blizine i pogodio ga sa 4. Verovatno su mu platili 500-1000e i nije imao pojma da ce ubiti brata luke bojovica

  • Dule

    3. avgust 2013 | 04:07

    Svaka cast momcima sto su uhapsili ovog kretena! Ubije coveka u sred centra grada! Dobro neko nevin nije stradao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA