UŽAS: Terali decu ometenu u razvoju da kopaju po špricevima i iglama?

Nekoliko zaposlenih u Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku pretilo je štićenicima i primoravalo ih da golim rukama iskopavaju medicinski materijal

  • 5

Zaposleni u Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku zastrašuju štićenike da ne bi govorili o iskopavanju deponije medicinskog materijala.

Dejan Nestorović iz nevladine organizacije "Sigurne pozicije", koji je nedavno posetio štićenike Doma u Veterniku kod Novog Sada, rekao je su deca bila zastrašivana i da je na njih vršen pritisak da ćute o ovom događaju.

Prema njegovim rečima, nekoliko zaposlenih u Domu pretilo je korisniku Doma B. G. (25) da će centar i Dom preduzeti određene radnje protiv njega.

Na video-snimcima, koji su upućeni agenciji Beta, vidi se kako štićenici Doma sa nastavnicima iskopavaju veću količinu medicinskog materijala, kao što su igle za špriceve, kapi za nos, antibiotici, infuzije, plazme i analgetici.

Deca su počela golim rukama da iskopavaju medicinski otpad u prisustvu vaspitača, psihologa i medicinskog radnika Milana R., koji se tu zatekao.

Kako kažu u "Sigurnoj poziciji", deca su iskopala oko pet velikih vreća neiskorišćenog medicinskog materijala, a u ovoj NVO sumnjaju da u zemlji ima još deponija sa lekovima, koji nisu prošli adekvatno sanitarno-tehnološko uništavanje.

Ova organizacija pozvala je nadležne organe da slučaj ispitaju do kraja i da se javnost informiše ko je odgovoran za zakopavanje ogromne količine lekova u blizini dečijeg igrališta, kao i da se ispita da li je bilo psihičke i fizičke torture štićenika.

Snimak i svedočenja o psiho-fizičkoj torturi u Domu u Veterniku "Sigurnoj poziciji" su dostavila deca koja su ostala bez roditeljskog staranja i smeštena su u ovoj ustanovi.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA