Načelnik policije uzeo mito 22 kg pasulja!

Načelnik policijske uprave u Vukovaru Blaž Topalović zloupotrebio je službeni položaj primivši mito od 22 kilograma pasulja kako bi prećutao da jedan njegov prijatelj upošljava ilegalno radnike iz Srbije da rade na polju

  • 8

Načelnik policijske uprave u Vukovaru Blaž Topalović zloupotrebio je službeni položaj, jer je prećutao da jedan njegov prijatelj upošljava ilegalno radnike iz Srbije da rade na polju, a načelnik je zauzvrat dobio 22 kilograma pasulja.

Još nije utvrđeno o kojoj vrsti pasulja je reč, piše "Glas Istre". Navodi se i da je Topalović nekadašnji član SDP-a. Navodno je taj pasulj donirao za proslavu u Vukovaru. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo bio je šokiran hapšenjem načelnika i još nekoliko policajaca u njegovom gradu.

Zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni su i Topalovićev zamenik Mato Kirhbauer, i sedmorica policajaca. Kako piše "Glas Istre", oni su uhapšeni, jer su "na sitno" zloupotrebljavali svoj položaj.

Bilo je tu otpisivanja prekršaja za tridesetak građana Vukovarsko-sremske županije, posredovanja za upis u školu, a navodno je najveći mito bio isplaćen u - pasulju.

Vlado Dominić iz vrha vukovarske policije objavio da su posle višemesečnog praćenja uhapšeni visokopozicionirani policajci u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji zbog zlopotrebe položaja, davanja i primanja mita. Topalović i ostali odmah su udaljeni iz službe, a protiv njih će biti pokrenut i krivični postupak, piše "Glas Istre".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA