Aleksandar Obradović ostaje na čelu EPS-a?

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) najozbiljniji je kandidat za prvog čoveka te kompanije koji će na mandat od četiri godine biti izabran na konkursu

  • 7

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović najozbiljniji je kandidat za prvog čoveka te kompanije koji će na mandat od četiri godine biti izabran na konkursu, rekli su agenciji Beta izvori bliski Vladi Srbije.

Konkurs je zatvoren 20. jula, svih 77 kandidatura za mesto generalnog direktora EPS-a, medju kojima je i Obradovićeva, nalazi se pred vladinom komisijom, a direktor EPS-a trebalo bi da bude izabran 20. septembra.

Prema Betinim izvorima, za izbor generalnog direktora EPS-a Obradovića najviše preporučuje njegova profesionalna biografija i rezultati koje je ostvario na čelnoj funkciji u EPS-u od septembra prošle godine.

Pre dolaska u EPS Obradović je radio u češkoj energetskoj kompaniji ČEZ, koja je uspešno prošla tranziciju od državnog monopola do jedne od najprofitabilnijih kompanija u Evropi.

To iskustvo je i preporučilo Obradovića da pre nepunih godinu dana bude postavljen na mesto v. d. direktora EPS-a, s obzirom na planove Vlade o reformi EPS-a i pripremi tog preduzeća za liberalizaciju tržišta električne energije Srbije, a takvi planovi postoje i za ubuduće, navode izvori.

Obradović je ranije bio na čelu kompanije "Nove elektrane Republike Srpske", zajedničke kompanije češkog ČEZ-a i Elektroprivrede Republike Srpske, kao i direktor ČEZ-a za Srbiju.

Obradovićeva kandidatura potkrepljena je pozitivnim podacima o poslovanju EPS-a za vreme njegovog mandata na mestu v. d. generalnog direktora, poput najvećeg suficita u proizvodnji još od 2001. godine i ostvaren pozitivni finansijski rezultat od 11,3 milijarde dinara.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cipip

    4. avgust 2013 | 15:28

    Jel to ta naprednjacka perspektiva, promene, obezanje i ste sve......

  • Mira

    4. avgust 2013 | 14:34

    Bruka i sramota!!!!!!

  • Nikola

    4. avgust 2013 | 15:22

    Човек свестран и способан. Зна добро да монтира ротацију на кола

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA