Gotovina i Markač na godišnjicu "Oluje" postali počasni građani Sinja!

Hrvatski general Ante Gotovina izjavio je da je srećan i ponosan što je proglašen počasnim građaninom Sinja, dok se Markač nije pojavio na svečanosti

  • 32

Hrvatskom generalu Ante Gotovini danas je, povodom održavanja 298. Sinjske alke, uručena povelja počasnog člana Viteškog alkarskog društva (VAD) i počasnog građanina grada Sinja.

Gotovina, koji je bio apsolutna zvezda ovogodišnje Alke, dobio je povelju "u znak zahvalnosti za veliki doprinos u podsticanju domoljublja i slobodarskog duha koji je posebno došao do izražaja u ostvarenju stoletnog sna hrvatskog naroda - slobode, samostalnosti i demokratije", rekao je predstvanik VAD-a Stipe Jukić, a prenela agencija Hina.

Gotovina je izjavio da je "srećan i ponosan" što je proglašen počasnim članom VAD-a i počasnim građaninom Sinja i najavio je da će sutra u Kninu učestvovati na obeležavanju Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a hrvatski predsednik Ivo Josipović je rekao u Sinju da to pokazuje kako "ljudi prepoznaju zasluge generala Gotovine za odbranu naše domovine".

Hrvatski general Mladen Markač takođe je proglašen počasnim članom VAD-a i počasnim građaninom Sinja, ali na Alku danas nije došao, objavljeno je na sajtu Index.hr.

Apelaciono veće Haškog tribunala je u novembru oslobodilo Gotovinu i Markača i poništilo prvostepenu presudu kojom je Gotovina bio osuđen na 24 godine zatvora, a Markač na 18 godina zatvora zbog progona srpskog stanovništva iz Kninske krajine i drugih zločina za vreme i posle operacije "Oluja" u avgustu i septembru 1995. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mufljuz

    4. avgust 2013 | 22:10

    Oj ustase neka neka,Duboka vas jama ceka, duboka je jedan metar a siroka kilometar!

  • Djuka

    4. avgust 2013 | 22:22

    Ovi hrvati stvarno nemaju nikakav sram!!!

  • ДАШОНИ

    4. avgust 2013 | 22:48

    Е И САД ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈА СЕ БАГРА ПРИМА У """""ЕВРОПСКУ ЗАЈЕДНИЦУ"" САМО ВИДИТЕ ЧИМЕ СЕ ОНИ ПОНОСЕ КОЊУШАРИ И СЛУГЕ АУСТРОУГАРСКЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA