PREDSEDNIK PKS UPOZORAVA: Srpske firme imale 77 odsto veće gubitke

- Nelikvidnost privrede se pogoršava, preliva se na finansijski sektor i predstavlja veliki rizik po sigurnost poslovnih banaka - kaže predsednik Privredne komore Srbije

  • 2

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić kaže za "Novosti" da je srpska privreda suočena sa ozbiljnim problemima i da je posebno ugroženo njeno "finansijsko zdravlje".

- O ozbiljnosti problema svedoči, između ostalih, i podatak da su privredna društva 2012. godinu završila sa finansijskim gubitkom čak 77 odsto većim nego prethodne godine - naveo je Sertić i dodao:

- Nelikvidnost privrede se pogoršava, preliva se na finansijski sektor i predstavlja veliki rizik po finansijsku sigurnost poslovnih banaka. Zbog toga je potrebno da se što hitnije preduzmu sve mere za privredni oporavak, pre svega za finansijsku relaksaciju privrede, kako bi se podstakle proizvodnja i usluge za kojima postoji tražnja i motivisale poslovne banke da finansiraju privredu pod održivim uslovima - rekao je prvi čovek PKS.

Sertić je rekao da treba da se okrenemo potencijalima koje imamo, a to su, pre svega, poljoprivreda i prateća prerađivačka industrija, energetika, saobraćaj i turizam. Važno je da se usvoji novi zakon o građevini, kako bi se olakšalo dobijanje građevinskih dozvola u cilju povećanja investicija.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markeđanii

    4. avgust 2013 | 23:31

    Vi koji mnogo pametujete treba da nestanete sa ekonomske scene Srbije. A za loše stanje u privredi svi sta krivi! Kom to idiotu nije jasno da je pola buždeta odvojeno za penzije. Proglasite bankrot države idemo na popis i krećemo od nule. Firme koje ne rade gasi, prekinuti svaki mogući uvoz iz Kine..

  • стрептомицин

    5. avgust 2013 | 01:21

    Лицемерна лопурда. Фаворизују "увознички лоби", док домаће произвођаче уцењују по питању извоза док их не униште. На сцену ступају њихови пословни партнери увозници, од којих добијају проценат а све то плати наиван народ. За њих сте гласали, против њих се не буните, е па уживајте!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA