ZBOG MOGUĆIH POŽARA: Ruski avion na niškom aerodormu

Avion "berijev be 200" biće stacioniran na aerodromu "Konastantin Veliki" do 30. septembra, u skladu sa dugoročnom prognozom RHMZ

  • 4

Delegacija avijacije ruskog Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda doputovaće na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, gde će iz preventivnih razloga, zbog mogućih požara, biti smešten ruski avion "berijev be 200".

Avion će iz predostrožnosti, u skladu sa dugoročnom vremenskom prognozom RHMZ za avgust i septembar koja upućuje na visok rizik od pojave velikih šumskih požara, biti na niškom aerodromu od danas do 30. septembra, saopštio MUP Srbije.

Rusku delegaciju dočekaće zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Ðorđe Babić.

Avion iz Rusije biće od pomoći u Srbiji na osnovu Sporazuma Vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, sprečavanje elementarnih nepogoda i tehničkih havarija i uklanjanja njihovih posledica, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • extreme

    5. avgust 2013 | 09:15

    @Vlada: Dangubo

  • vladimir1

    5. avgust 2013 | 11:29

    @Vlada Nekoliko novih migova nam je potrebno, jer njima stitimo svoj vazdusni prostor od potencionalnih terorista, a to je uslov za nesmetan prelet civilnih aviona, takodje i uslov medjunarodne zajednice, a svaki prelet stranih civilnih aviona, nama puni kasu!

  • Vlada

    5. avgust 2013 | 08:25

    Za kakve gluposti vi bacate pare. A drugo mogli ste da kupite neki helikopter za gasenje umesto onih migova. Sta ste radili za vreme bombardovanja? Krili ste avione a i ko sme da se podigne na njih? Recite koliko kosta dan tog aviona sto stoji na aerodrom, bolje da pustite da slecu putnicki avioni a ne ljudi sa juga idu u bugarsku i makedoniju a ne za beograd. Stvarno bruka i sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA