Policija sprečila paore da prospu pšenicu ispred Vlade! (VIDEO)

Poljoprivredni proizvođači doneli su osam džakova sa žitom, a na njih su stavili i kuvano žito i sveću sa obrazloženjem da je to simbolično "daća za srpsku poljoprivredu koja je u veoma lošem stanju"

  • 6

Predstavnici Asocijacije "Banatski paori", koji protestuju ispred sedišta Vlade Srbije, predali su vladi svoje zahteve i zatražili da ih primi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, a policija ih je sprečila da nezadovoljstvo izraze i prosipanjem pšenice. Prema rečima predstavnika poljoprivrednih udruženja, policija im je saopštila da će im, ukoliko budu prosuli pšenicu ispred vlade, komunalna policija odmah napisati kaznu.

Poljoprivredni proizvođači doneli su osam džakova sa žitom, a na njih su stavili i kuvano žito i sveću sa obrazloženjem da je to simbolično "daća za srpsku poljoprivredu koja je u veoma lošem stanju".

Predsednik Asocijacije "Banatski paori" Jan Husarik izjavio je novinarima da paori neće postavljati nikakve rokovi niti ultimatume, ali da očekuju da ih predstavnici vlade, a pre svega Vučić, što pre prime na razgovor.

Husarik je istakao da je ovakav "civilizovan način" protesta poslednji koji će paori organizovati, ali da za sada ne žele da najavljuju proteste sa poljoprivrednom mehanizacijom, kako ne bi pravili probleme građanima i državi koja je u teškoj situaciji.

On je naveo da poljoprivredni proizvođači nisu za to da se povećaju cene osnovnih životnih namirnica, ali da njihov položaj mora da bude poboljšan kako bi oni sebi mogli da priušte te namirnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale85

    5. avgust 2013 | 14:27

    Ljudi se muce tokom citave godine,a onda ih drzava zajebava i pokusava da zaradi na njihovoj muci.Drzava i tajkuni bliski njima.Psenica jeftinija za 25%-30% u odnosu na proslu godinu ali se to ne odrazava na cene u radnjama i pekarama.

  • Niko bitan

    5. avgust 2013 | 14:38

    Ljudi, stvarno je greh, vekna hleba je 30 dinara! I ovi kao oni pre zele da drze socijalni mir sa hlebom a sta cemo uz hleb njih ne zanima!

  • propast

    5. avgust 2013 | 14:10

    Ovo je zalosno sto ne stitimo nas domaci proizvod,pogotov hranu sto znamo da je nasa domaca i zdrava.A ne sto uvoze stvari i hranu koju niko nece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA