NEMA POVREĐENIH: Brzi voz za Bar iskočio iz šina (FOTO)

Prema prvim informacijama, najverovatniji uzrok nesreće je dotrajalost šina i pragova. Ni sat i po vremena pošto se incident dogodio u mestu Turica ni policija ni ekipe Hitne pomoći nisu izašle na teren

  • 6

Brzi voz koji je jutros u 9.10 krenuo iz Beograda za Bar oko 13. 30 izlazeći iz Užica iskočio je iz šina. Prema prvim informacijama, niko nije povređen.

Poražavajuće je, međutim, da ni sat i po vremena pošto se incident dogodio u mestu Turica ni policija ni ekipe Hitne pomoći nisu izašle na teren kako bi putnicima pružili neophodnu pomoć, saznaje Telegraf.

- Kada smo začuli škripu,  malo smo se uplašili, ali na sreću nije bilo toliko strašno - počinje priču za Telegraf Žarko Marković,  jedan od putnika, koji je krenuo ovim kući - Nije mi zbog mene, nego zbog porodice! Ma, ima da tražim da mi vrate svaki dinar, koji su mi uzeli za karte - dodaje uznemireni Žarko ističući kako je prava sramota što niko od nadležnih iz policije ili Hitne pomoći nije došao da vidi u kakvom su stanju putnici.

- Kao da smo poslednja rupa na svirali! Ni 'leba, ni vode da nam donesu! - dobacuje još jedan od uznemirenih putnika, koji je sa svojom porodicom nakon sat vremena čekanja krenuo peške ka taksi-stanici kako bi se sam snašao, jer "oni koji treba očigledno ne brinu".

Njemu se pridružilo još desetak putnika, među kojima je bio i Ivan Aleksejevič iz Rusije, jedan od stranaca koji se našao u vozu.

- Videli smo da je voz izleteo iz šina, ali niko nam nije ponudio prevoz niti je policija tu. Meštani su nam zvali taksi i nastavićemo put autobusom. Ovo je strašno, šokirani smo! - rekao je za Telegraf Aleksejevič.

Samo oni najuporniji ostali su da čekaju lokomotivu, koja bi prema rečima komisije "Železnice Srbije" trebalo "uskoro" da odvuče vagone u stanicu.

Tamo će po svemu sudeći putnici morati da čekaju još dva sata kako bi u celosti bio saniran kvar, nakon čega će konačno krenuti ka prvobitnoj destinaciji.

Prema prvim informacijama, najverovatniji uzrok nesreće je dotrajalost šina i pragova. Nema naznaka da će saobraćaj na ovom delu pruge uskoro biti ponovo uspostavljen.

(M.B. / K.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    5. avgust 2013 | 14:48

    U 21 veku u zemlji Srbiji brzi voz isklizne iz sina pri brzini od preko 20 km/h. Sta reci a ne zaplakati, dokle cemo da trpimo ovakve slepce vise na vlasti.

  • Itakooooo

    5. avgust 2013 | 15:46

    Prebrze pruge Srbije...

  • ja

    5. avgust 2013 | 15:25

    Pa ti idi vozom !!! Auuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA