BRŽE DO MORA: Dodik otvorio put preko prevoja Čemerno

Vlada Republike Srpske izdvojila je 72 miliona KM za gradnju ove deonice, čija je dužina oko devet kilometara, pa će put preko Čemerna biti skraćen za oko pet kilometara

  • 16

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pustio je u saobraćaj novoizgrađenu trasu puta preko prevoja Čemerno, koja se ocenjuje kao istorijski projekat koji će predstavljati najkraću saobraćajnu vezu Srbije sa crnogorskim primorjem.

Dodik je istakao da novoizgrađena trasa puta predstavlja "vrata Hercegovine, slobodu Hercegovine i Republike Srpske", te da je realizacijom projekta trajnog rešenja klizišta Čemerno, Srpska pokazala sposobnost da može rešiti sve probleme.

- Danas je važno pobeđivati, a Republika Srpska to i čini - rekao je Dodik.

On je istakao da je realizacijom ovog projekta pobedio narod, ali i Republika Srpska, koja je u teškim vremenima, na zadovoljstvo naroda Hercegovine, ali i Srbije i regiona, uspela da uradi ono što niko do sada nije.

- Sanjao sam o ovom danu kada ću otvoriti jednu od najtežih dionica na području Republike Srpske i šire, kako bi se osiguralo bezbedno putovanje - naglasio je predsednik Srpske.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić zvanično je predala upotrebnu dozvolu direktoru preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nedeljku Kneževiću.

Otvaranju novoizgrađene trase puta preko prevoja Čemerno prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici iz institucija BiH, Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, načelnici opština Bileća, Nevesinje i Gacko, proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, te mnogobrojni građani Hercegovine.

Vlada Srpske izdvojila je 72 miliona KM za gradnju ove deonice, čija je dužina oko devet kilometara, pa će putna komunikacija preko Čemerna biti skraćena za oko pet kilometara.

U okviru graditeljskog poduhvata, koji je počeo u septembru 2008. godine, urađen je najduži tunel u BiH, dug 2.109 metara, kraći tunel, nekoliko malih mostova.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gimli

    5. avgust 2013 | 18:21

    Gradili ga jesu godinama ali ppduhvat jeste veliki.. Vi sto ismevate duzinu ocigledno nikad preko čemernog niste isli..

  • EX Crnogorac

    5. avgust 2013 | 17:54

    I ako idem ovom trasom ici cu do Rep Srpske u Crno Govno necu sigurno.

  • LaneBg

    5. avgust 2013 | 20:39

    @Gimli: Земљаче, ти који исмевају не да нису преко Чемерног ишли, него никад са београдског асфалта изашли нису, па га зато сматрају центром универзума! Ово је врхунски пројекат и свака част браћи преко Дрине! Скратиће се пут пола сата минимум! Да не говорим о безбедности!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA