BAČEVIĆ: Velike rezerve zlata i bakra u Srbiji

- Značajne rezerve zlata i bakra otkrivene su u Timočkoj krajini - rekao je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević

  • 10

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da su otkrivene značajne rezerve zlata i bakra u Timočkoj krajini i da se mnoge strane kompanije interesuju za geološka istraživanja u Srbiji.

- U prethodnih godinu dana Ministarstvo je izdalo ukupno 51 odobrenje za izvodjenje geoloških istraživanja mineralnih sirovina i 78 odobrenja za hidrogeološka istraživanja - rekao je Bačević u Klubu poslanika, gde se sastao s predstavnicima rudara, povodom obeležavanja Dana rudara, 6. avgusta.

Najviše interesovanja, prema njegovim rečima, bilo je za istraživanje zlata, litijuma i bora, bakra i pratećih metala, a finansijska ulaganja u geološka istraživanja iznosila su 6,6 miliona evra.

Ministar je istakao da država nije odustala od razvojne politike da rudarstvo podigne na noge, s obzirom na to da samo od te privredne grane Srbija može da ima značajne prihode.

Bačević je ocenio da država nema prava da ne iskoristi tako veliku razvojnu šansu kakvu ima u oblasti rudarstva.

Povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana rudara, on je poručio da će Ministarsvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja učiniti sve da se njihov radno-pravni status poboljša, jer od njihovog rada zavisi uspeh u toj oblasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA