PAKISTAN: Oteto i ubijeno 13 putnika autobusa

Napadači su opkolili naftnu cisternu i tako odvratili pažnju paravojnim formacijama, dok je druga grupa otela putnike iz autobusa

  • 1

Naoružani napadači oteli su i ubili 13 putnika autobusa na severozapadu Pakistana, naveo je lokalni zvaničnik Kašif Nabi.

On je rekao da su putnici oteti noćas iz konvoja od pet autobusa koji su išli iz provincije Balučistan u provinciju Pendžab. Plemenska policija je pronašla njihova tela danas u obližnjem kanjonu.

Nabi je dodao da pripadnici paravojnih formacija obezbeđuju konvoje autobusa koji idu kroz Balučistan. Međutim, napadači su im odvratili pažnju od konvoja tako što su napali naftnu cisternu u blizini. Snage su intervenisale i jedan vojnik je ubijen. Druga grupa napadača izvela je napad na autobuse i odvela 13 putnika, prenosi AP. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

U Balučistanu ima i islamskih ekstremista i separatističkih pibunjenika. Nije jasno ko je bio na meti napadača, ali su separatisti ranije često napadali stanovnike Pendžaba.

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA