ASK.FM: Devojčica (14) se obesila zbog interneta (FOTO)

- Ružna je...a kučko, ubij se i svi će biti srećni. Izvrši samoubistvo i svima ćeš učiniti uslugu - bili su neki od komentara upućeni britanskoj tinejdžerki Hani Smit (14) na sajtu Ask.fm

  • 30

Tinejdžerka Hana Smit (14) iz Britanije izvršila je samoubistvo vešanjem zbog toga što su je maltretirali i omalovažavali na popularnom internet sajtu Ask.fm. Devojka iz gradića Lutervort odlučila je da sebi oduzme život zbog uvredljivih komentara nakon što je na tom sajtu postavila fotografiju i tražila savet u vezi s ekcemom.

- Ružna je...a kučko, ubij se i svi će biti srećni. Izvrši samoubistvo i svima ćeš učiniti uslugu. Patetična emo devojko, izvrši samoubistvo - samo su neki od komentara koji su postavljeni anonimno na popularnom sajtu.

Očajni otac tinejdžerke Dejvid Smit zahteva pokretanje odgovarajuće akcije protiv sajta na kojem je njegova ćerka tražila pomoć, a dobila ogroman broj užasavajućih poruka zbog kojih je odlučila da se obesi.

- Koliko još tinejdžera treba da se ubije zbog onlajn zlostavljanja pre nego što se preduzme nešto. Ti bolesnici se kriju iza monitora i pod maskom anonimnosti dok zlostavljaju tinejdžere - izjavio je Smit.

Inače, Ask.fm ima oko 60 miliona korisnika širom sveta. Članove koji imaju kreiraan profil mogu da komentariše bilo ko, to jest tu mogućnost imaju i neregistrovani članovi.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BSBS

    6. avgust 2013 | 14:58

    Ccccccc....deco izadjite napolje igrajte klikere ili nesto drugo manite se virtualnog sveta...

  • nenad

    6. avgust 2013 | 15:04

    ma da uvek je neko drugi kriv...ako joj je toliko smetalo sto se jednostavno nije odjavila..al ne mora da bude uporna u svom smaranju ljudi...te sad sam jela,sad sam sela,sad sam kinula...i posle internet kriv...ne kazem ima na internetu losih stvari...al ovo je krivica onih koji su joj dozvolili da oblikuje zivot prema internetu...

  • Maki

    6. avgust 2013 | 15:21

    Zabraniti internet deci ispod 18 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA