Blokada upozorenja u Donjem Jarinju

Sindikalni predstavnici traže da se odmah isplate zaostale privremene naknade zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci u 2013. godini koji su ostali da žive i rade na KiM

  • 0

Sindikati društvenih preduzeća iz Opštine Leposavić u 11 sati blokirali su put Raška - Kosovska Mitrovica u mestu Donje Jarinje. Blokada je trajala kako je i najavljeno, tri sata,  a od 14 časova saobraćaj se odvija u oba putna pravca.

Sindikalni predstavnici traže da se odmah isplate zaostale privremene naknade zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci u 2013. godini koji su ostali da žive i rade na Kosovu i Metohiji, kao i to "da se usklade priveremene naknade sa minimalnom cenom rada u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, da se na spisak vrate korisnici privremene naknade koji žive van KiM, a koja im je ukinuta".

Predsednik sindikata Fabrike otkovaka "Lola FOT" i jedan od članova organizacionog odbora protesta Milomir Perović je rekao da u "razgovoru sa pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Aleksandrom Stojanovićem nije postignut dogovor o prekidanju protesta".

- Nismo se dogovorili ništa, na kraju nije hteo da pristane da nam da informaciju do sledećeg ponedeljka, jer ukoliko se naš zahtev o isplati ne ispuni, ovaj putni pravac će biti blokiran 24 sata - rekao je Perović i pojasnio:

- Prvi septembar se bliži, đaci polaze u školu, mi smo tražili datum i broj nadoknada koje će biti isplaćen, on ne pristaje ni na šta, nikakvu informaciju ne može da da.

On je dodao da nije korektno što predstavnike sindikata iz Gračanice zbog istog problema niko nije primio u Beogradu.

- Primorani smo na radikalnije poteze, sutra ćemo održati sastanak i dogovoriti se o daljim potezima koje ćemo preduzeti - rekao je Perović, uveren da će odluka biti blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica 24 sata, koja neće važiti samo za sanitetska vozila.

Pored navedenih zahteva sindikalni predstavnici predlažu da" se sagleda mogućnost da se umesto radnika koji su otišli u penziju u spisak korisnika privremene naknade uvrste novoprimljeni radnici, jer se njima ne uplaćuju penzijsko i zdravstveno osiguranje".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA