Novi Sad ukida noćne klubove?

"Predviđeno je da se ukinu noćni klubovi, a radno vreme ugostiteljskih objekata u zoni stanovanja ograničava se do 22 sata radnim danom, to jest vikendom do jedan sat posle ponoći", stoji u predlogu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u NS

  • 21

Skupština Novog Sada će u septembru razmatrati predlog odluke kojom je predviđeno da se noćni klubovi ukinu, a kafićima da se smanji radno vreme noću.

- Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu trebalo bi da se, u septembru, nađe na dnevnom redu Sednice Skupštine Grada Novog Sada - izjavio je danas član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski.

On je na sastanku na kom je održana završna diskusija u okviru javne rasprave o nacrtu predloga Odluke o radnom vremenu kazao da se radnom verzijom predloga pomenute Odluke predlaže da radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji bude skraćeno, te da se ukine kategorija noćnih klubova.

- Predviđeno je da se ukinu noćni klubovi, koji su do sada imali pravo da rade do tri sata ujutru, a radno vreme ugostiteljskih objekata u zoni stanovanja ograničava se do 22 sata radnim danom, to jest vikendom do jedan sat posle ponoći, dok je van stambene zone radno vreme radnim danom do 23 sata - rekao je Sečujski.

Po njegovim rečima, konačnu odluku o Odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji daće Skupština Grada, a pre toga taj predlog će biti upućen na razmatranje Savetu za javni red, mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada.

Raspravi, održanoj u Gradskoj kući, prisustvovali su predstavnici Policijske uprave Novi Sad, komunalne inspekcije, nekoliko udruženja građana i predstavnici udruženja ugostitetlja, trgovaca, zanatlija i udruženja poslodavaca, a tokom diskusija mogli su se čuti različiti stavovi o tom pitanju koji su samo ukazali na delikatnost teme.

Predstavnik Komunalne inspekcije Zoran Pandurov je rekao da bi Odluku o radnom vremenu trebalo da donese republički parlament, a gradovi i opštine da je samo slede kako bi se izbeglo da gradovi koji se nalaze na maloj međusobnoj udaljenosti imaju različite odluke o radnim vremenima, što je, kako je rekao, u ovom slučaju sasvim moguće.

On je izneo i primedbu na odredbu Odluke koja se odnosi na zabranu prodaje alkohola u trgovinskim radnjama, u periodu posle 21 sat, naglasivši da je takva odluka već postojala i da je poništena presudom Ustavnog suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adem

    6. avgust 2013 | 15:29

    Bravo Novi Sad....Sam rezultat manje nasilja.....

  • Perica

    6. avgust 2013 | 15:49

    Konacno da cujem i nesto pametno u Srbistanu.

  • Boki021

    6. avgust 2013 | 15:49

    Podrzavam ideju! Ns je postao od simbola lezernog grada jedan od najdivljijih gradova u srbiji. Ako pratite vesti vecina negativnih desavanja je upravo u ns!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA