I ONI IMAJU DUŠU: Napojite životinje lutalice vodom na 40 stepeni!

Nije teško, a spasićete nečiji život ukoliko već sada siđete ispred svoje zgrade s činijom punom sveže vode. Ako vam nije teško da tu vodu promenite bar tri puta u toku dana, možete biti ponosni na sebe

  • 14

Meteorolozi već danima najavljuju pakleno leto s temperaturama između 30 i 40 stepeni. Poslušno pratimo savete lekara u ovim vanrednim uslovima, pa se često rashlađujemo, jedemo laganiju hranu i pijemo dosta tečnosti. Kada je reč o našim ljubimcima, redovno im dolivamo svežu vodu u činiju, a zajedničke šetnje praktikujemo isključivo kada se temperature malo spuste.

Onog trenutka kada primetite da se vaša mačka ili pas hedonistički izležavaju na hladnom parketu ili ispod klima uređaja, setite se da se na vrelom asfaltu, životinje koje nisu imale sreću da budu nečije, bore za goli život.

Možda ih ne možete spasiti od toplotnog udara, sunčanice, solarnog detmatitisa i ostalih opasnosti koje vrebaju u letnjem periodu, ali ipak im možete malo olakšati tako što ćete ih nahraniti i dati im vodu.

Napuštene životinje osuđene su na preživljavanje u tropskim mesecima. Zato, ukoliko ste vlasnik psa ili mačke, dovoljno je da hranu koju inače dajete ljubimcima podelite sa životinjama koje je neko napustio. One nisu probirljive, ali dobro bi bilo da izbegavate mlečne proizvode, salame i paštete, koje se na visokim temperaturama brzo kvare.

Nije teško, a spasićete nečiji život ukoliko već sada siđete ispred svoje zgrade s činijom punom sveže vode. Kako bi ona ostala što duže sveža, stavite posudu u hlad, a možete ubaciti i nekoliko kockica leda. Ako vam nije teško da tu vodu promenite bar tri puta u toku dana, možete biti ponosni na sebe. Postaćete za nijansu bolji čovek od onoga koji ste bili juče.

Iako ne umeju da se požale, životinje s ulice su svakako žedne. Ukoliko im mi ne sipamo malo vode, oni će spas potražiti u mutnim rekama, potocima, kanalizacijskim odvodima i barama sa ustajalom vodom, koja obiluje bakterijama.

Vrućina je ozbiljan neprijatelj napuštenih životinja. Pomozite im da pobede, da prežive i izguraju leto do kraja!

(Telegraf.rs / Izvor: zivotinje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ninica

    6. avgust 2013 | 21:02

    Naravno da treba,svako ko je dobar i ko ima dusu voli pse i zivotinje,nije mu problem da u posudicu sipa vode,jer je to nama minut zivota,a nekoj zivotinji spas!Sramota treba da je svakog ko da drugaciji komentar!Kakva smo mi bezdusna zemlja postali,nema nama nade....

  • Rt

    6. avgust 2013 | 20:08

    Bravo!

  • Nemanja

    6. avgust 2013 | 22:43

    Ne samo psima i macke imaju dusu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA