SAZNAJEMO: Uhapšen četvrti osumnjičeni za ubistvo Fedora Frimermana!

U pitanju je, takođe, radnik obezbeđenja splava "Saund" koji je učestvovao u brutalnom prebijanju kobne noći, a on će se pridružiti ostaloj trojici kolega protiv kojih policija vodi istragu za teško ubistvo

  • 4

Beogradska policija uhapsila je četvrtu osobu koja je osumnjičena za učestvovanje u brutalnom ubistvu Fedora Frimermana, koje se dogodilo 25. jula na Novom Beogradu ispred splava "Saund", saznaje Telegraf. U pitanju je, takođe, radnik obezbeđenja ovog splava koji je učestvovao u brutalnom prebijanju kobne noći, a on će se pridružiti ostaloj trojici svojih kolega protiv kojih policija vodi istragu za teško ubistvo.

- Hapšenje se dogodilo prošle nedelje, a istraga se trenutno vodi još protiv nekoliko pripadnika obezbeđenja. I dalje traju saslušanja osumnjičenih i svedoka ovog zverskog ubistva, a nakon toga se očekuje podizanje optužnice protiv osumnjičenih - kaže naš izvor.

Podsetimo, nakon privođenja dvadesetak osumnjičenih za učestvovanje u tuči, policija je zadržala trojicu – Denisa P. (39), Negomira U. (25) i Dejana M. (39) – zbog „postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo". Istraga će pokazati da li je najnovije hapšenje i poslednje u ovom slučaju.

U MUP-u nismo mogli da dobijemo potvrdu ove informacije. Saopšteno nam je da je "istraga oko ovog slučaja još u toku" i da će nakon završetka izaći sa više podataka o ovom ubistvu.

Filip Čolović, polubrat ubijenog Fedora, navodi za Telegraf.rs da ga od kada se dogodilo ubistvo niko nije zvao, kao i da nema pmnogo informacija o samom toku istrage.

- Nakon ubistva, iako sam očekivao, niko me iz MUP-a nije zvao do danas. Ja nisam hteo da sedim i da čekam, pa sam samoinicijativno otišao tamo da bih saznao nešto više i preuzeo stvari mog ubijenog brata. Međutim, saopštili su mi da oni nisu dužni da daju informacije takve vrste, kao i da još istražuju sve okolnosti i svedoke. Ja neću sedeti skrštenih ruku, pa ću uskoro angažovati advokata koji će u ime porodice zastupati naše interese na predstojećem suđenju. Ubice moraju biti najstrože kažnjene - kaže Čolović

Inače, jedina organizacija koja je zvanično reagovala nakon ubistva Frimermana je Centar za evroatlanske studije, koji je pozvao policiju da obelodani okolnosti ovog zločina.

- Iako je prošlo nekoliko nedelja od brutalnog ubistva Fedora Frimermana na splavu „Sound", zbog koga su zasad privedene tri osobe, ne zna se da li vlasnici splava koji tvrde da je obezbeđenje istog pružala „profesionalna agencija za obezbeđenje" govore istinu ili ne - stoji u saopštenju.

Ova nevladina organizacija je pozvala Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da objavi informaciju o tome koja je kompanija pružala spomenute usluge, te da li su osumnjičeni bili angažovani u njoj.

- CEAS smatra da je neophodno usvojiti krovni zakon o privatnom obezbeđenju koji bi doprineo da se smanji broj ovakvih zločina i olakša njihovo rasvetljavanje. Podsećamo da je predlog Zakona prošao Vladu i da se nalazi u skupštinskoj proceduri - sapštio je CEAS.

Međutim, uprkos javno otvorenom pozivu, sem nezvanične podrške pojedinaca izostao je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Niko nas nije zvao. Iako smo očekivali da će se nadležni organi oglasiti, to se nije desilo. I dalje insistiramo da se javnosti iznesu detalji oko ovog ubistva. Nadamo se da će uskoro uraditi nešto po ovom pitanju - rekli su nam u CEASU.

Inače, klub "Saund", u kome je počelo koškanje, a ispred koga se dogodilo brutalno ubistvo, iako je najavljeno da će početi sa radom početkom ovog meseca, ostao je zatvoren.

Kako je saopšteno na njihovoj stranici na društvenoj mreži "Fejsbuk",  klub zbog zamene obezbeđenja neće raditi do sledećeg vikenda.

- Poštovani ljubitelji kluba "Sound", u toku je postupak selekcije nove agencije koja će se baviti bezbednošću posetilaca i kluba. Iz tog razloga, klub će ponovo raditi od subote 10. avgusta - kažu iz menadžmenta ovog ugostiteljskog objekta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. avgust 2013 | 15:25

    Ime ime ime ime. Puno ime i prezime za sve kriminalce da se zna koji su.

  • Izujedase me komarci

    7. avgust 2013 | 15:20

    Nadam se da ce ukupno dobiti 160 god.robije!

  • Ivaaaaaaaaaaaaaaaaa

    7. avgust 2013 | 23:03

    Dok se ne rasvetli ubistvo,ne treba niko da udje na taj splav!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA