Kimiju preti zatvor zbog skidanja trake Šćepoviću?

Zbog nedozvoljenog ulaska na teren na utakmici Partizan - Ludogorec, vođa "crno-belih" navijača Miloš Radisavljević bi prema Zakonu mogao da dobije i do 60 dana zatvora

  • 23

Zbog nedozvoljenog ulaska na teren na jučerašnjoj utakmici između Partizana i Ludogoreca, kada je kapitenu "crno-belih" presekao put ka svlačionici i skinuo kapitensku traku, Miloš Radisavljević Kimi mogao bi da dobije i do šezdeset dana zatvora!

Naime, prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, za neovlašćeni ulazak na sportski teren zaprećena je zatvorska kazna, uz mogućnost dalje zabrane prisustvovanja sportskim događajima.

Međutim, s obzirom na to da je u međuvremenu palo pomirenje Šćepovića i vođe Partizanovih navijača, pitanje je da li će do zakonskog gonjenja uopšte i doći.

Uprkos novonastaloj situaciji u kojoj su problemi "izglađeni", ipak se postavlja pitanje kako je moguće da niko od obezbeđenja koje se nalazilo na terenu nije reagovao na upad na teren, kao i da li je Kimi to uradio iz besa ili želje za publicitetom?

- Moguće je da taj vođa navijača ne predstavlja više vođu, ako za njim nije krenula masa. Pitanje je da li je on to uradio iz besa, iznerviran situacijom na terenu ili je hteo publicitet. Činjenica je da je biti "vođa navijača" postao biznis i da pojedinci ne žele lako da ga izgube - smatra kriminolog Zlatko Nikolić.

Iako su razmirice rešene, iz MUP-a kažu da povodom razrešenja ovog slučaja još uvek vrše konsultacije s tužilaštvom.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA