NUNS: Šta Savet RRA krije od javnosti

Predsednik ovog udruženja zahtevao je, u skladu sa zakonom, da prisustvuje sednici na kojoj RRA odlučuje o frekvencijama TV Avala, ali mu to nije bilo dopušteno

  • 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da najoštrije protestuje zbog odluke Saveta Republičke radiodifizne agencije da zatvori za javnost svoju sednicu na kojoj se odlučuje o izboru novog nacionalnog emitera i dodeljivanju frekvencije koja je ranije oduzeta Televiziji Avala.

- U zahtevu upućenom predsedniku Saveta RRA episkopu Porfiriju (Periću), zameniku predsednika Goranu Karadžiću i ostalim članovima Saveta, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je podsetio "da je članom 32. Zakona o radiodifuziji propisano da je rad Saveta javan" i da samim tim ne postoje nikakve zakonske prepreke da on prisustvuje sednici Saveta - navodi se u saopštenju.

Obradović je ukazao da će "Savet RRA na taj način pokazati da radi i postupa na demokratski i transparentan način, u opštem interesu javnosti".

NUNS podseća da je i Statutom RRA regulisano da su sednice Saveta otvorene za novinare kada se odlučuje o izboru emitera kojima se po raspisanom konkursu odobrava odgovarajuća dozvola, kao i kada se odlučuje o trajnom oduzimanju dozvole.

NUNS traži od RRA da ubuduće sve sednice Saveta budu otvorene za javnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA