Vrućina "spalila" ispravljač RTV

Predajnik vojvođanskog Javnog servisa predviđen je za rad na temperaturama do 50 stepeni, a nalazi se u prostoriji bez klima-uređaja, te je dostigao temperaturu od 70

  • 2

Zbog visokih temperatura, otežano je emitovanje radio i televizijskog programa pokrajinskog javnog medijskog servisa, Radio-televizije Vojvodine.

Predajnik RTV-a na Iriškom vencu, na Fruškoj gori, u više navrata je prekidao rad zbog toga što se ispravljač za napajanje programske trase, predviđen za rad na temperaturama do 50 stepeni Celzijusa, nalazi u prostoriji bez klima-uređaja, te je dostigao temperaturu od 70 stepeni, na kojoj ispada iz funkcije, saopštila je RTV.

U saopštenju se dodaje da je na Iriški venac poslat rezervni ispravljač, ali se navodi da će u ovakvim okolnostima i on raditi do pregrejavanja, te će se dva uređaja smenjivati, sa prekidima u emitovanju programa, "u iščekivanju svežijeg vremena".

- Do tada, naša dva televizijska i tri radijska programa mogu da se prate preko kablovskih operatera, odnosno putem internetske stranice - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    8. avgust 2013 | 10:43

    Valjda im je isplativije da obezbede taj prostor i ugrade neki sistem za rashlađivanje. Ako nemaju para evo ja ću da im pošaljem ventilator.

  • Mufljuz

    8. avgust 2013 | 11:41

    Hvala sto neprenosite Vosu bagro autonomaska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA