FRANCUSKA: Privrednici polupali 100.000 jaja

Ljuti proizvođači se žale da je zbog viška proizvodnje cena jaja minimalna, što je problem koji pogađa i druge zemlje EU

  • 2

Grupa od oko 20 francuskih proizvođača jaja polupala je 100.000 jaja u znak protesta protiv niske cene ovog proizvoda.

Proizvođači su se sinoć okupili ispred centra za skladištenje u francuskom departmanu Obale Armor u severozapadnom regionu Bretanje. Tu su palete sa jajima izbacili iz kamiona.

- Uništeno je više od 100.000 jaja -  izjavio je predstavnik grupe poljoprivrednika.

On je dodao da će proizvođači nastaviti do nedelje, 11. avgusta, da uništavaju 100.000 jaja dnevno i zapretio da bi protest mogao da postane radikalniji "sa neminovnim kolateralnim posledicama" ukoliko zahtevi njihove grupe ne budu ispunjeni.

Prema njegovim rečima, 100.000 uništenih jaja dnevno predstavlja pet odsto proizvodnje uzgajivača živine u Bretanji, preneo je AFP.

Ta grupa traži da celokupna proizvodnja jaja u Francuskoj bude smanjena za pet odsto, kako bi se povećale cene, jer sadašnja cena ne pokriva troškove proizvodnje.

Proizvođači živine u Francuskoj nekoliko meseci se žale da je zbog viška proizvodnje cena jaja minimalna, što je problem koji pogađa i druge zemlje EU, navodi AFP.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slobodan

    8. avgust 2013 | 14:34

    jbt. narod gladan po svetu!

  • Roki

    8. avgust 2013 | 14:49

    Bolje da su ih dali onima koji jedva sastavljaju kraj s krajem.E da i u Eu sve vise bede i nezaposlenih !!! Bolje se kloniti EU dok nam je vreme ili ce nas isisati kao vampiri.Pokupice ono malog vrednog sto nam je ostalo i zavrsicemo kao indijci .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA