U BOMBAŠKOM NAPADU: Ubijeno 14 članova iste porodice u Avganistanu

U napadu je ubijeno sedam žena i sedmoro dece dok su još tri člana porodice ranjena, nejasno je zašto je ta porodica bila meta akta za koji niko nije preuzeo odgovornost

  • 0

U napadu bombom koja je danas eksplodirala na groblju u ruralnoj oblasti istočnog Avganistana ubijeno je 14 ljudi iz iste porodice, koji su obeležavali početak velikog muslimanskog praznika posetom grobovima svojih rođaka, saopštili su zvaničnici.

Napad je izveden u distriktu Gani Kel u provinciji Nangarhar, prenosi AP. Zamenik lokalnog sefa policije Masum Kan Hašimi izjavio je da je ubijeno sedam žena i sedmoro dece, dok su još tri člana porodice ranjena. Nejasno je zašto je ta porodica bila meta napada za koji niko nije preuzeo odgovornost.

Predsednik Avganistana Hamid Karzai osudio je ovaj bombaški napad, a ranije je pozvao talibane da polože oružje, pridruže se političkom procesu i prestanu sa ubijanjem nedužnih civila.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA