Više od 500 imigranata spaseno kod obala Italije, dvoje umrlo

Patrola vojne mornarice spasla je 103 imigranta iz Somalije, među kojima 29 žena, nadomak sicilijanske obale, pošto su ukrcani na ribarski brod nakon što je njihov gumeni čamac počeo da tone

  • 0

Najmanje 500 ilegalnih imigranata spaseno je u Sredozemnom moru i prebačeno u Italiju, a dve osobe su na tom opasnom putu preminule, saopštili su italijanski zvaničnici.

Patrola vojne mornarice spasla je 103 imigranta iz Somalije, među kojima 29 žena, nadomak sicilijanske obale, pošto su ukrcani na ribarski brod nakon što je njihov gumeni čamac počeo da tone.

Iscrpljeni i dehidrirani, Somalijci su potom prebačeni na italijansko ostrvo Lampeduzu, gde su spasiocima rekli da su zbog vrućine tokom puta umrle dve osobe, među kojima i sedmogodišnje dete.

Ista patrola je spasla još jednu grupu od 151 imigranta koji su putovali čamcem i našli se u nevolji u Sicilijanskom kanalu, nakon čega su ih spasioci odveli u luku Augusta, na istočnoj obali Sicilije, gde su ih iskrcali.

Još 200 imigranata, među kojima i dva novorođenčeta, spaseno je kod Sirakuze. Uglavnom dolazeći iz supsaharske Afrike, oni su platili velike sume novca za to ilegalno putovanje.

U prvih sedam meseci ove godine, 12.000 imigranata iskcrano je na malo ostrvo Lampeduzu, navodi francuska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA