Lavrov: Nema hladnog rata između SAD i Rusije

  • 1

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u Vašingtonu izjavio da nije došlo do prekida u odnosima Rusije i SAD.

Jasno je da ne treba da očekujemo nikakav hladni rat, kao ni pogoršanje odnosa", rekao je Lavrov, komentarišući američko-ruske odnose, a preneo je Rojters.

Na jednodnevnom samitu ministara spoljnih poslova i odbrane SAD i Rusije, održanom u vreme visokih tenzija između dve zemlje nakon što je Rusija dala privremeni azil odbeglom američkom obaveštajcu Edvardu Snoudenu, kao i zbog različitih stavova o sirijskoj krizi i razmeštanja raketnog štita u Evropi, postignut je dogovor o potrebi održavanja mirovne konferencije o Siriji što je pre moguće.

Svetske agencije podsećaju da je do razgovora na visokom nivou došlo samo dva dana pošto je američki predsednik Barak Obama otkazao septembarski susret sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

I Lavrov i Keri su uoči sastanka priznali da između dve strane postoje značajne razlike na temu Snoudena i drugih pitanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOS

    10. avgust 2013 | 11:20

    Na kraju ste se dogovorili oko plena.Moguce da ovih dana Sirija padne.To ce biti slučajno. Sad softver za kontrolu interneta i telekomunikacija imaju i jedni i drugi.Mozda se Snoudenu desi ovih dana da se okliznuo na bananu i slomi vrat.Slučajno. Ovo se jedino Kinezima nece dopasti,samo ako slučajno nije poslat vaucer za kupovinu jos amerivkog tržišta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA