LJIG: Crkva sagrađena naopako!

- Umesto da je oltar na istoku, kako je Bog rekao, a da se u crkvu ulazi sa zapada, u Poljanicama je sve obrnuto - kaže Milovan Marković, koji predvodi nezadovoljne meštane selja Poljanice

  • 9

Grupa meštana sela Poljanice kod Ljiga najavila je da će pozvati crkveni sud da presudi da li je pravoslavna crkva u tom mestu izgrađena po propisima.

Meštani tvrde da je njihova bogomolja napravljena "mimo Božijih i pravoslavnih kanona" i da se oltar, umesto na istoku, nalazi na zapadu.

- Umesto da je oltar na istoku, kako je Bog rekao, a da se u crkvu ulazi sa zapada, u Poljanicama je sve obrnuto - objasnio je Milovan Marković, koji predvodi nezadovoljne meštane.

On je dodao da svako u Poljanicama zna "gde sunce izlazi", ali da je predsednik Mesne zajednice Radoje Petrović "zažmurio na oko" i uz pomoć sponzora iz inostranstva namerno crkvu okrenuo u kontrasmeru.

Petrović, koji je godinama radio kao estradni menadžer u Švajcarskoj, ove optužbe ocjenjuje kao podmetanja, prenose beogradski mediji.

- Crkva je građena prema svim božanskim pravilima i propisima, osim što izvođači radova sigurno nisu nišanili temelje da baš u centimetar pogode smer istok-zapad i tako zadovolje seoske bundžije -  poručio je Petrović.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dina

    10. avgust 2013 | 10:06

    Uh bitna stvar! Bolje da ste te pare dali onima koji nemaju ni šta da jedu ili kupili neki aparat za dečiju bolnicu!

  • Dare

    10. avgust 2013 | 12:15

    U mom malom mestu takva crkva postoji godinana,i to pored magistralnog puta.... I niko ne ide tamo !!!

  • русија

    10. avgust 2013 | 14:34

    све ок. али нису нишанили прецизно !!!! ха ха ха , трагикомедија !!! изгледа да његов ћале није нишанио прецизно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA