Ko je čovek s maskom koji plovi Jadranom?

Amerikanac Džon Divanij (43), svetski broker, koji je proglašen za jednog od najvećih krivaca za svetsku ekonomsku krizu koja je počela u SAD-u, ovih dana maskiran plovi Jadranskim morem

  • 1

Amerikanac Džon Divanij (43) "prokockao" je 650 miliona dolara investicionih fondova i više od 100 miliona svoje ušteđevine. Proglašen je za jednog od 25 najvećih krivaca za svetsku ekonomsku krizu koja je počela u SAD-u. Sad s porodicom maskiran plovi Jadranskim morem, pišu danas hrvatski mediji.

Zbog lošeg poslovanja izgubio je i vlastitu jahtu, avion, helikopter i zbirku umetničkih dela vrednu 45 miliona dolara. Ipak, sada se kompanija United Capital Markets, u kojoj je direktor, užurbano oporavlja od krize iz 2009. u kojoj je gotovo bankrotirala.

Budući da je ponovno počeo da zarađuje, kupio je jahtu Big Easy za svoju majku Doroti En i nazvao je po njoj. Sagrađena je 2001, pišu 24sata.

U tom luksuznom brodu plovi Jadranskim morem i posećuje gradove i ostrva. Zadnji put je viđen pre dva dana u Trogiru. Tamo je tokom jutra, potpuno zamaskiran kačketom, maramom i tamnim naočarima, isplovio gumenjakom i kratko se zadržao ispred trogirske rive sa svojih četvoro dece. Juče je brod primećen kraj ostrva Drvenik Veli blizu Šolte.

- Svojim maskiranjem samo je privukao pažnju ljudi. On je jedan od brokera koji je, prema Timeu, odgovoran za svetsku ekonomsku krizu. Ali učinak maske bio je potpuno suprotan - ocenjuju hrvatski portali.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA