Knežević primljen u kraljevskoj palati u Abu Dabiju! (VIDEO)

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević bio je gost šeika Najan bin Mubarak al Nahijan u kraljevskoj palati u Abu Dabiju, saopšteno je iz Atlas grupe

  • 8

Tokom nedavne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, predsednik Atlas grupe Duško Knežević bio je gost šeika Najan bin Mubarak al Nahijan u kraljevskoj palati u Abu Dabiju, saopšteno je iz Atlas grupe.

- Na prijemu organizovanom za ugledne zvanice iz Ujedinjenim Arapskih Emirata i njihove međunarodne goste, Knežević i šeik Najan bin Mubarak al Nahijan, koji je ministar za kulturu, omladinu i razvoj UAE,  razgovarali su o potencijalima saradnje u obrazovanju, čemu je kao predsedniku univerziteta Mediteran i Atlas Fondacije posvećen značajan dio Kneževićevih aktivnosti na čelu Atlas Grupe. Tokom razgovora je konstatovano da velika posvećenost i rezultati koje je UAE napravila na polju jačanja obrazovanja,  kao i privlačenja velikih internacionalnih univerziteta koji su u Abu Dabiju uspostavili svoje prve prekogranične kampuse, mogu da budu koristan primer za razvoj i budućnost obrazovanja u Crnoj Gori - navedeno je u saopštenju.

Knežević je, kako se ističe, zahvalio ministru Mubarak al Nahijan na podršci koju daju inicijativama za jačanje obrazovanja u Crnoj Gori, podsećajući na naučnu posetu studenta generacije i Atlas stipendiste Filipa Markovića, koji je u maju ove godine na poziv ambasadorke Hafse al Ulama i organizacije ambasade UAE posetio univerzitete te zemlje, na čijem čelu je upravo ministar al Nahijan.

- Prilikom susreta bilo je reči i o ekonomskoj saradnji Crne Gore i UAE, budući da je šeik bin Mubarak al Nahijan i predsednik jedne od vodećih banaka Emirata „United Bank Limited“ , kao i finansijske grupacije „Abu Dabi Group“, koja je veliki investitor u Pakistanu u kojem poseduje banku i nekoliko vodećih telekomunikacionih kompanija. Šeik al Nahijan je izrazio zainteresovanost za ulaganje u Crnu Goru, a u tom kontekstu interesovale su ga informacije o privođenju kraju radova na Atlas kapital centru, prve velike investicije Emirata na Zapadnom Balkanu. Ministar je izrazio zahvalnost za čast koja je ukazana otvaranjem ulice u Podgorici sa imenom Šeika Zajeda, oca nacije UAE - sapšteno je iz ove kompanije.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. avgust 2013 | 09:28

    Gospodin Knezevic je jedan od retkih biznismena iz regiona koji ima izvanrednu medjunarodnu reputaciju.On ima razgranate i bliske kontakte sa najznacajnijim i najuticajnijim ljudima sirom sveta.Na ovom snimku se vlidi da pored g.Knezevica sedi i Premijer Libana.Dakle,g.Knezevic moze da pomogne da u Srbiju dodju znacajni svetski investitori .Njegov ugled u medjunarodnim biznis i politickim krugovima moze da bude od velike koristi kako za Crnu Goru,tako i za Srbiju u kojoj g.Knezevic zivi i u kojoj ima uspesnu kompaniju.

  • Dragi

    13. avgust 2013 | 11:16

    Knezevicu bravo! Ne mogu da verujem da nasi politicari ovakvog coveka ne pozovu i zatraze pomoc u lobiranju kod velikih svetskih investitora da dodju u Srbiju

  • Jakov

    13. avgust 2013 | 12:07

    Koliko sam cuo,Knezevic je doveo Arape iz Emirata u Srbiju ali se to ne objavljuje.On je "njihov" partner za Balkan i bez konsultacije sa njim ne ulaze u posao ni sa kim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA