Holandskom vojniku odšteta za traume u Srebrenici

Holandsko Ministarstvo odbrane je, u skladu sa ranije donesenom sudskom presudom, postiglo sporazum sa Dave Matom o isplati odštete, ali nije naveden iznos

  • 5

Holandski vojnik Dave Mat dobiće odštetu zbog preživljene traume za vreme njegovog boravka u sklopu misije Ujedinjenih nacija u Srebrenici 1995. godine.

Kako je saopštilo holandsko Ministarstvo odbrane, u skladu sa ranije donesenom sudskom presudom postignut je sporazum sa Matom o isplati odštete, ali nije naveden iznos.

Holandski Žalbeni sud je u martu ove godine doneo presudu kojom je uvažena Matova tužba.

Agencija Anadolija prenosi da se u presudi navodi da Mat nije imao adekvatan oporavak po povratku iz misije u Bosni i da su mu preživljene traume prouzrokovale psihičke probleme i stres.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    13. avgust 2013 | 09:34

    Brinu o svojim vojnicima kao i nasa drzava! Tako isto i nasi. Nekom petnaethiljada dinara a nekom konopac da se obesi. Eventualno nekom iznajmljen stan na sto visljem spratu da kad skoci pogine sigurno!

  • Mia

    13. avgust 2013 | 11:44

    A narod Srebrenice je dobio metak u ledja,silovanje zena i djevojcica i progon...Dasu Holandski vojnici radili casno svoj zadatak,tragedija bi bila manja...

  • Aco

    13. avgust 2013 | 14:27

    @mia slazem se sa tobom, da su radili svoj posao ne bi pobili 3500 srpskih zena, dece i staraca u selima, u okolini srebrenice. Mudzahedini nebi silovali devojcice pred majkama koje bi posle ubijali, a srebrenicke majke danas zive,a srpske majke su pobijene na najgori moguci nacin. Mia zrtve su zrtve! Bez obzira koje vere i nacije. Nemoj da velicas samo jednu stranu. Vi se jos uvek niste poklonili nasim mucki ubijenim narodom! Niste se udostojili ni da se izvinite, a mi sve to jesmo! I na kraju mia kad sami vasi i strani novinari kazu da su balijske vlasti to vreme svesno zrtvovali srebrenicu zarad nato intervencije sta dalje reci sem ISTINA BOLI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA