Prijava i odjava zaposlenih iz kancelarije

Svi poslodavci u Srbiji, koji prijavljuju ili odjavljuju radnika, od ove nedelje to mogu da čine iz svojih poslovnih prostorija

  • 0

Svi poslodavci u Srbiji, koji prijavljuju ili odjavljuju radnika, od ove nedelje to mogu da čine - iz kancelarije.

Dugo očekivan Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja počeo je sa radom, pa sve prijave mogu da se u elektronskom obliku podnose na portal.

Poslodavci i osiguranici i dalje mogu koristiti neki od šaltera Penzijskog ili zdravstvenog fonda ili Nacionalne službe za zapošljavanje, ali prijava podneta na portalu ovog registra se istog momenta prosleđuje svim organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja, kao i Agenciji za privredne registre, Poreskoj upravi i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Imajući u vidu da smo operativni tek nekoliko dana, pojavljuju se manji problemi, ali će se procesi uskoro ubrzati - objašnjava Milica Danilović, direktorka Centralnog registra.

Već prvog dana rada, na šalterima i na portalu Centralnog registra registrovano je ukupno 4.454 prijava poslodavaca, drugog dana čak 18.373 prijava, a sledećeg više od 25.000.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA