KOLUBARSKI OKRUG: Od početka avgusta 69 požara

Većina požara bila je na otvorenom prostoru, a izazvani su ljudskom nepažnjom. Među skoro 70 požara bila su tri sa velikim materijalnom štetom i to u okolini Valjeva, Uba i Ljiga

  • 0

Za samo 13 dana avgusta na području Kolubarskog okruga bilo je 69 požara, a valjevski vatrogasci intervenisali su i u noći između ponedeljka i utorka, kada je u selu Gornja Bukovica došlo do požara koji je zahvatio oko 50 ari niskog rastinja, voćnjak i čardak.

Zamenik komandanta valjevske vatrogasne brigade Miloš Brajović kaže da je tokom ovog leta bilo manje požara nego prošle godine, međutim, statistika pokazuje da je do povećanja broja požara došlo sa prvim danima avgusta. Većina požara je bila na otvorenom prostoru, a izazvani su ljudskom nepažnjom.

Među skoro 70 požara bila su tri sa velikim materojalnom štetom i to u okolini Valjeva, Uba i Ljiga.

- U Goloj Glavi izgoreo je 8.000 bala sena i slame, u selu Brgule je gorelo gotovo čitavo domaćinstvo. Vatra je zahvatila pomoćne zgrade, štalu, senik sa 1.000 bala sena, garažu, kamion "tamić", a u tom požaru izgorela je i stoka. U selu Štavice kod Ljiga pre tri dana izgorele su pomoćne zgrade i radionica. U sva tri požara ogromna je materijalna šteta, a sve ostalo su požari u kojima je gorelo nisko rastinje, obale i strnjike - kaže Brajović.

U prošloj godini valjevski vatrogasci su imali oko 1.400 intervencija, a od toga najviše je bilo požara. Za prvih sedam meseci ove godine broj požara u Kolubarskom okrugu je smanjen za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, međutim, broj interevencija za prve dve nedelje avgusta izjednačio se sa brojem požara u istom periodu prošle godine, kada su vladale tropske vrućine.

Valjevski vatrogasci apeluju na građane da ne pale na otvorenom i podsećaju da je za fizička lica koja se ogluše o zabranu paljenja na otvorenom predviđena novčana kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA