NIŠTA OLUJA, NIŠTA BLJESAK: Hrvatski branitelji traže spomenik u Novom Sadu!

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću Udruženje branitelja Domovinskog rata 91. uputilo zahtev da se na istaknutom mestu u ovom gradu postavi spomen-ploča palim hrvatskim borcima!

  • 47

Gradskom veću grada Novog Sada i gradonačelniku Milošu Vučeviću Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91) iz Koprivnice uputilo je zahtev da se u Novom Sadu "na istaknutom mestu, postavi spomen-ploča u čast i slavu svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu"!

Prema njihovim rečima, na ploči bi trebalo da bude ugravirana samo jedna rečenica:

- Svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima u obrambeno-oslobodilačkom Domovinskom ratu 1990-1996 − da se ne zaborave.

Predsednik ovog Udruženja Mladen Pavković kaže da treba da se zna da su se za vreme Domovinskog rata "dogodile određene žrtve".

- Želja nam je podsetiti na žrtve i da građani Srbije, a posebno srpska deca, saznaju nešto više o žrtvama s hrvatske strane. Spomen-pločom posvećenom braniteljima, ali i civilima koji su stradali u srpskim koncentracionim logorima, želimo da istaknemo da je svaki rat zlo - navodi Pavković, dodajući da Udruženje za svoju inicijativu nije tražilo podršku hrvatske vlade, ali ima nameru da je zatraži od Ministarstva hrvatskih branitelja.

UHBDR91 je zahtev poslao dva dana pošto je u Žirovcu kod Dvora na Uni održan parastos za srpske žrtve stradale u izbegličkoj koloni za vreme akcije "Oluja" 1995.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas / M. Mitrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gost

    13. avgust 2013 | 16:50

    Naravno, i bez problema, ali prvo da se u Zagrebu, Splitu, Zadru i ostalim Hrvatskim gradovima naprave spomenici za zrtve Jasenovca i ostalih NDJ logora, spomenici za sve Srbe ubijene i zaklane van logora, na kucnom pragu,spomenici za sve nasilno prekrstene Srbe. E onda da posalju takav zahtev, naravno zelim da kazem da svaka zrtva zaslizuje secanje i da svaki ubijeni Hrvat i Srbin u tom periodu zasluzuju iskreno zaljenje.

  • Dacha

    13. avgust 2013 | 16:49

    Koja provokacija. Postavite ga i ima da leti...

  • Pravda

    13. avgust 2013 | 16:45

    Hahahaha nusta smesnije nisam cuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA