Hrvatska osudila crnogorskog ribara na tri i po meseca zatvora

Zoran Živanović, kojeg je hrvatska patrolna policija uhapsila pod optužbom da je ribario u hrvatskim vodama, odbio je da plati novčanu kaznu od 3.500 evra, pa će morati u zatvor

  • 13

Crnogorski ribar Zoran Živanović, kojeg je hrvatska patrolna policija uhapsila pod optužbom da je ribario u hrvatskim vodama kod poluostrva Prevlaka, odbio je da plati novčanu kaznu od 24.000 kuna, odnosno oko 3.5000 evra, pa mu sleduje tri i po meseca zatvora.

Njegov otac Branko kaže da je njegov sin odbio da plati kaznu jer tvrdi da se njihov brod nije nalazio u hrvatskim vodama, kao i da o tome imaju fotografije. On kaže da sporni deo uopšte nije obeležen, jer da jeste, ne bi bilo toliko incidenata.

Živanović nije želeo da traži pomoć u opštini Herceg Novi i državnim institucijama, da ne bi, kako je rekao, naudio sinu, koji je u zatvoru u stranoj državi.

Predsednik Opštine Herceg Novi Dejan Mandić nije znao da su njegovi sugrađani uhapšeni, ali je rekao da će, nakon što se detaljnije informiše o čitavom slučaju, pokušati da reaguje "ako mu tako bude savetovano", preneli su podgorički mediji.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadimac

    13. avgust 2013 | 20:11

    podgorica ni ti nisi nista bolji....skoro sam bio u pg i sve mi je bilo jasno....vecina su klosari u nekim besnim autima a zive privatno u garsonjeri i nemaju za gorivo....budi iskren i priznaj da je tako....a sto se nas i montenegrovaca tice vidimo se za 20 god...samo more i imate...a uskoro ni to necete....

  • M13

    13. avgust 2013 | 19:24

    E tako i treba ponosnim crnogorcima koji se bogate preko tudje imovine, a onda iste te pljuju. Lopovi, lenstine i neradnici.

  • Ljuba

    13. avgust 2013 | 20:53

    covek pametan, odrobijace 3 meseca, posle ce da im trazi milionce za odstetu, sobzirom da ima slike kao dokaz da nije napravio prekrsaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA