SUBOTICA: Voz iskočio, jer su ukrali šine!

Zbog krađe koloseka na pruzi Subotica - Sombor došlo do iskliznuća poslednjih kola u teretnom vozu i tom prilokom totalno je oštećeno 70 metara, a delimično 350 metara koloseka

  • 16

Na pruzi Subotica - Sombor danas je došlo do iskliznića poslednjih kola u teretnom vozu, koji je u svom sastavu imao kola tovarena tucanikom, a bezbendnost železničkog saobraćaja ugrozila je krađa kolosečnog pribora, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

Kako je navedeno, prilikom iskliznuća vagona totalno je oštećeno 70 metara, a delimično 350 metara koloseka, a prema prvim nalazima Komisije za vanredne događaje "Železnica Srbije" koja je izašla na lice mesta utvrđeno je da nedostaje 220 tirfona, odnosno šrafova za zatezanje pragova i učvršćivanje šina u koloseku. Utvrđeno je, takođe, da je uništeno ili značajno oštećeno oko 490 pragova, kao i pet telefonskih stubova.

S obzirom na broj nedostajućih tirfona osnovano se sumnja da je reč o krađi kolosečnog pribora od strane, za sada, nepoznatih izvršilaca.

Komisija koja je odmah izašla na lice mesta utvrđuje sve detalje i okolnosti koje su dovele do ovakvog stanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. avgust 2013 | 20:47

    Ovo nije kradja, nego terorizam. Naci klosare i fino po 20 godina.

  • nezadovoljština

    13. avgust 2013 | 20:57

    Ovo bi trebalo da se tretira kao ubistvo u pokušaju jer su znali šta će se desiti kad stigne voz

  • Miki

    13. avgust 2013 | 20:46

    Ovo je diverzija , milicijo železnicu uništavaju lopovi ! Treba pod hitno zatvoriti apsolutno sve otpade za otkupljivanje sekundarnih sirovina !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA