Pacijentu zakazali operaciju za 2023. godinu

Na pojedine operacije u srpskim državnim bolnicama pacijenti čekaju i više od deset godina. U Kragujevačkom KC zakazali sedamdesetšestogodišnjem pacijentu ugradnju veštačkog kolena za 2023. godinu

  • 11

Građani na pojedine medicinske intervencije u državnim bolnicama u Srbiji moraju da čekaju  i više od 10 godina. Posebno je začuđujuć primer u Kliničkom centru "Kragujevac", gde su sedamdesetšestogodišnjem pacijentu zakazali ugradnju veštačkog kolena za 2023. godinu.

Prema zvaničnoj listi čekanja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dvojici pacijenata u Kragujevcu je za tu godinu zakazana ugradnja proteze kolena i to još 2008., što znači da će na operaciju čekati čak 15 godina. I naravno, ako ih posluži zdravlje, i dočekati. Ništa bolje nisu prošli ni oni koji čekaju ugradnju veštačkog kuka, jer su neki na programu tek 2021. godine.

Zamenik generalnog direktora KC Kragujevac Jasna Jevđić, tvrdi da se sve čini kako bi se skratile liste čekanja na kojima ima oko 1.000 ljudi i da pacijenti dođu na red pre zakazanog termina.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRJOVAN

    15. avgust 2013 | 01:12

    Pa za toliko vremena bi mu izraslo novo koleno. 8D Kakva sramota za drzavu.

  • Perica

    15. avgust 2013 | 04:11

    Srbistan...napravljen po meri politicara, kriminalaca, prevaranata, razbojnika. Tamnica za obicnog, postenog, radnog coveka.

  • Ja

    15. avgust 2013 | 04:13

    Pa kako bi bilo da počnete da "radite" da bi se smanjile te liste cekanja.. Samo predlog.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA