PREPORUKA IZ VULKANA: Salman Ruždi između stvarnosti i mašte (FOTO)

Ova savremena bajka prepuna verbalnih trikova elokventna je odbrana umetnosti, obojena magičnim nijansama klasika kakvi su "Čarobnjak iz Oza" i "Alisa u zemlji čuda"

  • 0

Izdavačaka kuća Vulkan predlaže da zavirite u čarobni svet knjige Salmana Ruždija "Harun i more priča".

Štivo jednog od najboljih savremenih književnika briše granice između stvarnosti i mašte, a u centru zbivanja je veseli momčić Harun, jedino dete pripovedača Rašida Halife, koji živi u dalekoj zemlji Alifbeji, u jednom tužnom gradu, najtužnijem na svetu, toliko tužnom da mu je čak i ime zaboravljeno.

Zbog nepresušnog izvora lepih priča, Rašid je imao ne samo jedan nego dva nadimka. Za svoje obožavaoce bio je Rašid, Okean Ideja, pun veselih priča, baš kao što je more puno mrgud-riba, a za zavidljivu konkurenciju bio je Šah Bla-Blah.

A onda, jednog kobnog dana, sve će krenuti po zlu: Harunova majka napustila je dom, a njegovom ocu odjednom ponestaje priča. Rešen da svom ocu vrati pripovedački dar, Harun na krilima ptice odlazi do Mora priča i započinje bajkovito putovanje neobičnim zemljama, čudesnim poput onih o kojima Rašid pripoveda.

Ova savremena bajka prepuna verbalnih trikova elokventna je odbrana umetnosti, obojena magičnim nijansama klasika kakvi su "Čarobnjak iz Oza" i "Alisa u zemlji čuda".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA