ŠABAC: Plaćaju da bi videli kolika je firmarina

Taksa za isticanje firmi poskupela je pet puta i vlasnici moraju da uplate 34.000 dinara na račun stručnog časopisa "Efektiva" da bi na opštinskom sajtu saznali koliko je poskupljenje

  • 2

Vlasnici firmi u Šapcu ogorčeni su što im je taksa za isticanje firmi poskupela pet puta i što moraju da plate 34.000 dinara na račun stručnog časopisa ’"Ekspert"’ da bi na opštinskom sajtu videli koliko je poskupljenje.

 

Vlasnici firmi čiji promet prelazi 50 miliona dinara, godišnju taksu platiće umesto dosadašnjih 20.000 dinara, 104.000 din. Ali to nije sve.

 

- Nama se obratilo nekoliko vlasnika firmi, koji su ogorčeni i zbog činjenice da za informaciju moraju da plate novu globu. Naime, na opštinskom sajtu da bi videli u službenom listu tačne podatke, moraju, da bi otvorili dalje pomenuti sajt, da uplate na račun stručnog časopisa ’"Ekspert" 34.000 dinara . Neke trgovačke kuće u gradu koje imaju više malih prodavnica, plaćaju na ime tih taksi 5,5 miliona dinara. Ovo pitanje ću u ime naših građana i zvanično postaviti na prvoj sednici Skupštine grada - najavljuje odbornik DSS-a Aleksandar Pavlović.

 

(M. E.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    15. avgust 2013 | 11:51

    Pa ujedinite se i ne placajte danak lopovina koji su sve smislili da oni nista ne rade sramota

  • Petar Arsenijevic

    15. avgust 2013 | 15:18

    Zar nije ukinuta firmarina prosle godine?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA