Ministarstvo: Ne putujte u Egipat, opasno je!

Ministarstvo spoljnih poslova apeluje na turiste iz Srbije, kojih je 700 u Hurgadi, da od 19 do 6 časova ne napuštaju hotelske komplekse

  • 4

Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu preporučilo je građanima Srbije da ne putuju u Egipat na letovanje i upozorilo građane Srbije na odmoru u egipatskim letovalištima da se zabrana kretanja od 19 do 6 časova, koju su uvele egipatske vlasti, odnosi i na turiste.

U saopštenju Ministarstva se apeluje na turiste iz Srbije, kojih je 700 u Hurgadi, da od 19 do 6 časova ne napuštaju hotelske komplekse.

U sukobima u ovoj zemlji u poslednja dva dana ubijene su ili su stradale 343 osobe.

Ostaje i snažna preporuka da građani Srbije budu dodatno oprezni na javnim mestima, izbegavaju sva okupljanja, čak i ona koja su naizgled mirna, i da ne putuju u velike gradove.

Poseban oprez savetujemo petkom, posle molitve, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su građani Srbije dobro, bezbedni i da se niko od njih nije obraćao Ambasadi Srbije sa zahtevom za bilo kakvu vrstu vanredne pomoći.

Ambasada Srbije u Kairu dežurna je 24 sata, u stalnom je kontaktu sa turističkim vodičima i agencijama, kao i sa vlastima u Egiptu, neprestano prati razvoj situacije, posebno u turističkim mestima gde su koncentrisani turisti

iz Srbije, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu spoljnih poslova je formiran krizni štab, koji je u stalnom zasedanju i redovno procenjuje političko - bezbednosnu situaciju u Egiptu.

Dežurni telefoni u ambasadi u Kairu su +2022736-5494, +2022735-4061, navodi se u saopštenju, a telefon konzula Miroslava Mitrovića je + 201222248114.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    15. avgust 2013 | 12:22

    Džabe apel. Nisu srpski turisti otišli pre 20 godina, već pre dve nedelje i znali su gde idu. Sad bi da se vrate o našem trošku jer su nanjušili da kod babe ima za džabe i da će Vlada poslati avion. Ne treba ga slati. Lakše je meni da pet puta u komentarima napišem R.I.P, nego da prihvatim da me neko vuče za nos i da će se iz naših džepova plaćati nečije zapiranje u moru. Verovatno im je sledeća destinacija Sirija i njenu kulturni spomenici. Prevoz gratis. Sve za kulturu (dok ne počne Farma).

  • Mućki provokator

    15. avgust 2013 | 12:10

    Svi u hrvatsku na ljetovanje

  • Miko

    15. avgust 2013 | 23:31

    Jos da za moje novce slusam ministra idi vamo(s) tamo(s) ! Godinu dana cekam 15 dana godisnjeg, stedeo paru na paru, glodjao koske, fuckao duvan, i da ne idem dje ja ocu .... Sta bre prezivesmo od 90-tih na ovamo .... Egipat je rupa na sviralu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA