TIJANIĆ: RTS postao socijalna ustanova

- Ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu - rekao je generalni direktor RTS-a, a na pitanje kada će Javni servis vratiti Vladi pozajmicu, odgovorio je: "Nikada. Neka dođe Ivica Dačić i zapleni kamere"

  • 23

Kad je već upropašćena pretplata, bolje je da idemo na budžet, uz evropski monitoring sistema, izjavio je generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić i upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrot početkom jeseni.

- Jer, ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu. Vlada nam daje pomoć od 1,7 miliona evra mesečno, a naša plata je 2,6 miliona evra - objasnio je Tijanić za NIN.

Upitan kako će i kada RTS vratiti tu pozajmicu, Tijanić je odgovorio: "Nikada. Neka dođe Ivica Dačić i zapleni kamere".

On smatra da "RTS može da živi sa 80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga".

- Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od marketinga - napomenuo je Tijanić, govoreći o godišnjim troškovima Javnog servisa.

On je konstatovao da Srbija u budžetu nema toliko za RTS i predvideo da će budžetsko finansiranje RTS "verovatno" biti praćeno nekim zahtevima one vlade koja bude na vlasti.

Zato u zakon, prema njegovim rečima, moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbednost kuće i obezbediti stabilnost.

- Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov - naglasio je Tijanić, objašnjavajući da on mora da ima protočan i jasan put, kao kroz bojler.

To su uslovi da neke buduće uprave i direktor mogu da urade obnovu RTS, ocenio je Tijanić, "jer hteli-ne hteli, mi smo u uslovima krize postali socijalna ustanova".

(Telegraf.rs / Izvor: NIN, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    15. avgust 2013 | 12:56

    Smanji sebi i ostalima plate na 300e pa cete preziveti

  • Pera

    15. avgust 2013 | 12:47

    Care, za pocetak se ti skloni. Kao mozes drugde da radis za vece pare. Pa ajde, sta se tu smaras. Drugo, sve otpustiti i da apliciraju za poslove u novom RTS-u, a novi RTS mnogo manji, samo informativni program - vesti, diskusije u studiju i sl. Nista reklame, nista reprize serija. Tada ce i pare iz budzeta biti dovoljne.

  • Tutor

    15. avgust 2013 | 13:01

    Kad se otpuste stranački vojnici i nečije švalerke disaće rts mnogo lakše. I bez glupih repriza, dvadeset godina ista sranja gledamo. Za početak priučeni novinar da ode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA