BAGDAD: 26 mrtvih, 80 ranjenih u seriji eksplozija

Jedan od bombaških napada odigrao se u blizini "zelene zone", dobro čuvanog diplomatskog kompleksa u iračkoj prestonici. U toj zoni nalaze se ambasade zapadnih zemalja, uključujući i američku misiju

  • 0

Najmanje 26 osoba je poginulo, a 81 ranjena u seriji bombaških napada koji su jutros potresli Bagdad, saopštili su zvaničnici.

Pozivajući se na policijske izvore, agencija Rojters navela je da se jedan od bombaških napada odigrao u blizini "zelene zone" , dobro čuvanog diplomatskog kompleksa u iračkoj prestonici. U toj zoni nalaze se ambasade zapadnih zemalja, uključujući i američku misiju. U tom napadu poginulo je pet, a ranjeno 13 osoba.

Pet osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji automobila bombe u blizini kancelarije saobraćajne policije na istoku Bagdada. Jedna bomba je eksplodirala u blizini autobuske stanice u severnom šiitskom delu Bagdada, usmrtivši šest i ranivši 18 osoba.

Na meti napada našle su se i prodavnice u naselju Bab el Muadam u kom je poginulo četiri, a ranjeno 12 osoba. U zapadnom delu Bagdada poginule su još tri osobe, a osam je ranjeno.

Jedan od automobila bombi eksplodirao je u blizini kancelarije TV stanice "Al-Ahad", povezane sa militantnom grupom Asaib el Hakom, koja se odvojila od Mahdi armije, na čijem je čelu uticajni šiitski verski vođa Moktada el Sadr.

Prema evidenciji agencije AFP, od početka godine više od 3.450 ljudi poginulo je u Iraku, što je u proseku 15 dnevno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA