Na Sajmu šljiva u Osečini 120 izlagača

Manifestacija će biti održana od 30. avgusta do 1. septembra, a pored velikog broja posetilaca, očekuje se da će doći i brojni privrednici

  • 1

Sajam šljiva u Osečini biće održan od 30. avgusta do 1. septembra, najavili su organizatori.

Na osmoj po redu privredno-turističkoj sajamskoj manifestaciji svoje proizvode predstaviće 120 izlagača iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cilj Sajma šljiva u Osečini je promocija i afirmacija šljive i proizvoda od ovog voća, a pored velikog broja posetilaca, očekuje se da će Sajam šljiva posetiti i brojni privrednici.

Osečanska "Podgorina" je najpoznatija po uzgajanju, preradi i trgovini šljiva i proizvoda od nje. Ima preko milion stabala šljive, veliki broj sušara i pogona za dopremu šljive.

Sajam šljiva u Osečini je plasirao svoja četiri proizvoda: pekmez od šljiva, šljivin kolač, karaban (pravi se od suvih šljiva, oraha i meda) i šljivovicu.

Svi ovi proizvodi su napravljeni po tradicionalnoj recepturi. Organizatori ovogodišnjeg Sajma šljiva su Opština Osečina i Turistička organizacija "Podgorina", uz podršku Vlade Srbije preko resornih ministarstava.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoje

    22. avgust 2013 | 12:24

    Mala sugestija, taj kraj koji ste hteli napisati se pise Osečiniski ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA