Srpski turisti iz Egipta doputovali zadovoljni (VIDEO)

Na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" sletelo je 200 srpskih turista koji su letovali u Hurgadi u Egiptu i većina tvrdi da nije ni osetila da se tamo vode krvave borbe. Da ne strahuju za svoju bezbednost pokazala je i nova grupa koja je odletela put Egipta

  • 7

Oko 200 turista iz Srbije koji su prethodnih dana letovali u Egiptu, gde traju sukobi, doputovalo je večeras u Beograd.

Iako svakodnevno iz Egipta u Srbiju dolaze informacije o sve većoj eskalaciji sukoba i rastu broja poginulih i povređenih, s druge strane od turističkih agencija stižu uveravanja da je u letovalištima te zemlje situacija pod kontrolom, potpuno mirna i da nema nikakvih incidenata.

Građani Srbije koji su večeras letom Hurgada - Beograd sleteli na beogradski aerodrom većinom su delili mišljenje turističkih agencija i brojnim predstavnicima medija potvrđivali informacije da je boravak u toj zemlji bezbedan.

- Sve je bilo u najboljem redu, uopšte nismo ni osetili da se tamo vode borbe. Da nije bilo vesti i da nas o tome nije obaveštavala rodbina iz Srbije, ne bismo ni znali da se nešto dešava u Egiptu - govorili su građani Srbije na izlazu Aerodroma "Nikola Tesla".

S druge strane, bilo je i onih koji su u jednom trenutku ipak počeli da strahuju za svoju bezbednost i koji svojim prijateljima ne bi preporučili da se u ovom trenutku odluče na letovanje na Crvenom moru.

- U principu sve je bilo mirno, ali pri kraju letovanja bili su neki neredi na šetalištu. Takođe, prilikom povratka, zaista nije bilo prijatno kada na 500 metara vidite rampu i ljude naoružane "kalašnjikovima". Sada da mogu, ne bih ponovo putovao tamo - poručio je jedan broj srpskih turista novinarima na beogradskom aerodromu.

Prema informacijama turističkih agencija, trenutno u Egiptu boravi oko 600 turista iz Srbije i između 45.000 i 50.000 turista iz ostatka Evrope i Rusije, dok na aerodrom u Hurgadi svakodnevno sleti između 2.500 i 4.000 putnika.

Iako je u sukobima egipatskih snaga bezbednosti i pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija do sada poginulo više od 600 ljudi, a više od 3.000 povređeno, večeras oko 20:30 put egipatskih letovališta poletela je nova grupa srpskih turista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masina Za Ves

    16. avgust 2013 | 22:57

    A posle srbijo cupaj,pomagaj itd....nisam kvaran niti zloban! Ali ovo je stvarno egoizam i bezobrazluk!!!

  • Petar Petrovic

    16. avgust 2013 | 22:39

    No coment!

  • Tutor

    17. avgust 2013 | 08:24

    Muka mi je kad vidim koliko dece roditelji dovode u neposredni opasnost. Treba da regiji socijalne službe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA