SUDAR BRODOVA: 28 mrtvih, 213 nestalih! (FOTO)

Od siline udara mnogi putnici na Filipinima odleteli su sa palube u okean, dok su neki ostali zarobljeni unutar plovila. Spasioci su uspeli da na obalu bezbedno izvuku 629 putnika i članova posade

  • 1

Najmanje 28 osoba je poginulo, a 213 je nestalo nakon što se feribot sudario sa brodom za prevoz tereta u blizini Filipina. Ronioci pretražuju potopljene delove feribota u pokušaju da pronađu nestale u nesreći koja se desila u blizini luke Cebu siti u centralnom delu zemlje.

Od siline udara mnogi putnici odleteli su sa palube u okean, dok su neki ostali zarobljeni unutar plovila. Spasioci su uspeli da na obalu bezbedno izvuku 629 putnika i članova posade.

Kapetan feribota "Toma Akvinski" odmah je naredio putnicima da napuste brod koji je ubrzano tonuo, a samo pola sata posle sudara našao se ispod površine mora.

Brod za prevoz MV Sulpisio Ekspres nije potonuo, ali se na njemu vidi ogromno oštećenje od razarnog sudara.

Na feribotu je bilo 870 putnika, uključujući decu i bebe i članove posade. Filipinska Obalska straža objavila je da je feribot potonuo na dubinu od oko 33 metra u blizini grada Talisej u pokrajini Sebu.

Među spasenima je dosta male dece, a reporteri sa mesta nesreće, na oko dva kilometra od filipinske obale, videli su i tela žrtava izmazana naftom i uljem koja je istekla iz feribota.

- Moglo bi da bude još tela tamo, ali su unutar feribota konopci u koje bi naši ronioci mogli da se upletu - naveli su predstavnici filipinske Obalske straže.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA