Srpski kriminalac umro u Zagrebu, policija krila smrt!

Hrvatski mediji pišu da je Mikac umro od prekomerne doze narkotika još u januaru, ali da je zagrebačka policija to iz nekog razloga odlučila da sakrije

  • 1

Srpski kriminalac Dragoljub Makić Mikac (32) umro je u stanu u Zagrebu gde se dugo skrivao od srpskog pravosuđa. Hrvatski mediji pišu da je Mikac umro još u januaru ove godine, ali da je zagrebačka policija to iz nekog razloga odlučila da sakrije! Nezvanično, obdukcija je pokazala da je ovaj Beograđanin umro od prevelike doze narkotika.

Međutim, njegova devojka, Zagrepčanka, tvrdi da Mikac nije bio narkoman, nego sportista i da je umro zbog urođene srčane mane, a sve to, kaže ona, jasno piše u toksikološkom nalazu.

- Taj dan kada je umro uzeo je tabletu za smirenje jer nije mogao da zaspi i više se nije probudio. Nazvala sam Hitnu pomoć, ali mi nisu mogli pomoći. Bio je sportista, a sa drogom nije imao nikakvih kontakata, policija laže kada to kaže - kaže njegova devojka.

Mikac je odrastao u beogradskom domu za decu, a kada je stasao 2000. kupio je kartu za Nemačku, u kojoj je proveo devet godina baveći se kriminalom, prvenstveno pljačkama.

Kada se vratio u Beograd učestvovao je u nekoliko krađa automobila, ali vrlo brzo su ga uhvatili i osudili na 2 godine i 8 meseci zatvora, koje je odležao, a odmah potom otišao je u Sloveniju gde je “radio” sa svojim vršnjakom iz Beograda Sašom Marijančevićem.

U leto 2011. hrvatski inspektori obojici su stavili lisice na ruke, posle čega su deportovani u Srbiju, ali Mikac je uspeo da pobegne ispred VI policijske stanice u Beogradu, pa je u novembru došao u Zagreb gde je bio do smrti.

Marijančević je u Remetincu iz kojeg je pokušao da pobegne skočivši kroz prozor sobe istražnog sudije. Beg mu nije uspeo, uhvaćen je odmah ispred suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA