GEJ PRAJD U PRAGU: Svi smo božja deca!

Češka gej parada zbog vesele atmosfere i tolerancije Čeha prema seksualnim manjinama, kao i minimalnog rizika, neprijatnosti ili nasilja, uvršćena je na gej portalima u jednu od TOP 10 gej parada u Evropi

  • 22

U veseloj karnevalskoj atmosferi oko 20.000 ljudi prošlo je u gej paradi centrom češke prestonice do parka Letna blizu Hradčana gde su se  zabavili na koncertu 3. Festivala seksualnih manjina.

Na čelu gej parade, s transparentom "Svi smo božija deca" išao je omiljeni pedagog Karlovog univerziteta Martin Putna, koga je proletos šef češke države Miloš Zeman odbio da imenuje za profesora zato što se na prvoj gej paradi pojavio s transparentom "Katolička topla braća", budući da je i sam vernik.

Češka gej parada zbog vesele atmosfere i tolerancije Čeha prema seksualnim manjinama, kao i minimalnog rizika neprijatnosti ili nasilja, uvršćena je na gej portalima u jednu od TOP 10 gej parada u Evropi.

Gej parada je ove godine u dogovoru s policijom promenila smer trase, pošto je u isto vreme kada je trebalo da počne, na tom mestu završavao Pohod za porodicu, u okviru koga se okupilo oko 150 protivnika gej parade, podmladak demohrišćanske stranke, pod pokroviteljstvom poglavara češke katoličke crkve kardinala Dominika Duke.

Oni su protestovali zbog toga što misle da država i društvo ne čine danas dovoljno da zaštite tradicionalnu porodicu - muža, ženu i decu.

Protivnici parade rasporedili su se i na nekoliko mesta duž trase, ćutke držeći transparente s porukama "Homoseksualnost nema budućnost ili "Homoseks - put u pakao".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA