Srbija pomaže narodne kuhinje na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uplatila je 12,8 miliona dinara za pokrivanje materijalnih troškova narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji - za plate radnicima, režije i gorivo

  • 4

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uplatila je 12,8 miliona dinara za pokrivanje materijalnih troškova narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji - za plate radnicima, režije i gorivo, saopštila je danas dobrotvorna organizacija Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića".

Ta organizacija navela je da su se ove godine narodne kuhinje usled nedostatka redovnih donacija našle u vrlo teškoj situaciji i da bez ovakve vrste pomoći kuhinje ne bi mogle da funkcionišu i pomažu najugroženijima u enklavama na Kosovu i Metohiji.

U narodnim kuhinjama je zaposleno 38 radnika koji svakodnevno ulažu velike napore da pripreme hranu i dopreme je do onih kojima je pomoć neophodna.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju prepoznala je u našem radu značaj narodnih kuhinja i odlučila da nam novčano pomogne. Za 13 godina postojanja trudili smo se da pomognemo svima koji su došli u narodne kuhinje, a sve sa ciljem da se olakšaju teški dani na prostoru Kosova i Metohije - istakla je predsednica organizacije "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. avgust 2013 | 13:26

    Pa valjda je i to Srbija???

  • Avet

    18. avgust 2013 | 13:45

    Ne gladuje samo nas narod na Kosovu vec u celoj Srbiji. A Srbi sa Kosova zive mnogo bolje nego ostatak Srbije

  • grobar

    18. avgust 2013 | 12:50

    Šta su 12.8 mil. Trebali su 128 mil. Da daju. Presednici voze naj novija auta i imaju vile a naš narod gladuje dole na KiM. Kako ih nije sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA